Reklama

Reklama

Alicent je znepokojena Aegonovou Malou radou a Rhaenyra dospěje k osudovému rozhodnutí. (Max)

Recenze (52)

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Disclaimer: V rámci kľúčových slov, čo vystihujú GoT a HoD, teda sex, násilie, fantasy, intrigy a šokujúce zvraty/smrte mi vyhovuje všetko okrem intríg. To proste nie je šálka mojej kávy a tu je tých intríg fakt veľa. Akože po tých super hodnoteniach, som myslel a očakával, že ma čaká super nabušený akčný násilný diel ako koniec prvej sérky, na ktorú sa to priamo napája. O to viac som bol frustrovaný z toho aký pomalý a nezáživný dej má sprevádzal celú epizódu. V strede epizódy som mal chuť to vypnúť a opäť už nezapnúť. Ten záver proste nezachráni toľko nudy predtým. Dúfam, že budúci dej sa to už trochu rozbehne... ()

betyvlckova 

všechny recenze uživatele

Je to tady hra o trůny respektive rod draka je zpět a v plné parádě. Už jenom při úvodní znělce na severu mi do očí vhrkly slzy.  Příběh se posunul kupředu a to v dobrém. Žádná linka nenudila nebo nebyla zbytečná.  Je pravda, že závěr s B&C mohl být ještě lepší kdyby se drželi knížky, ale v tom nevidím zásadní problém. Hlavní je, že zbytek byl perfektní a připravuje válečnou půdu pro budoucí epizody či série. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásna príroda, kamera snímajpca veľký priestor a dodávajúca postavám veľkoleposť, Aemond, čo sa má držať na uzde, Strong intrigujúci proti Hightowerovi, necharizmatický Stark,  Daemonov vražedný plán a dvojka zabijakov, čo koná na základe pocitov a nevšíma si svedka. Aegon bol najzábavnejší, no bol na scéne veľmi málo. Ako je možné spraviť prvú epizódu takto mdlú? Smútok mal byť len na postavách, chýbala väčšia akcia, nič nebolo dostatočne intenzívne. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl 2.série. Po více než roce a tři čtvrtě se vracíme zpátky do Západozemí, do světa Targaryenů a draků. A zvláště do doby, kdy válka téměř číhá za rohem, aby vypukla. Rhaenyra, právoplatná dědička Železného trůnu a Sedmi království, trpí pro ztrátu svého syna, jehož zabil potomek Alicent, matky druhého, avšak násilím dosazeného panovníka Sedmi království. Toho pro jeho mládí a namyšlenost vůbec nezajímá vláda, raději si užívá popíjení se svými sluhy. Na jeho straně však stojí nejen skutečnost, že to on sedí na Železném trůně, ale i zdánlivá legitimita coby vládce. Má pobočníka, jenž už sloužitl jeho dědovi Viserysovi, má u sebe odevzdanou matku, a též sestru a bratra. Jenomže Rhaenyře zase pomáhá její bratr Daemon, sestra Viseryse, a další spojenci. Nyní záleží na tom, která strana válku zahájí. A Rhaenyra se začíná činit jako první. Skrze Daemona vyšle do paláce na Rudé baště dva vrahy, aby zabili bratra Egona, jednohokého mladíka, a tím se pomstila za smrt svého syna. Oba muže ale svírá strach. A proto vtrhnou do pokoje jejich sestry, kde ji, bezbrannou, pohrozí smrtí, a jejímu synovi uříznou hlavu. Zděšená dívka prchá s dcerou, seč jen může, za Alicent, kde vše vyzradí (...). 80 procent. Slušný rozjezd, ale opravdu, jen rozjezd. Nic dramatického první půlku nečekejte, to až tu druhou. ()

Pilgrim6 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní rozjezdový díl. Nové intro skvělé, staronová hudba Ramina Djawadiho nezklame nikdy. Stejně by ale podle mne by bylo lepší, kdyby HBO vydalo první dva díly najednou, protože přecejen většina dílu je něco, co jsme sice potřebovali vidět, ale vlastně jsme to i čekali (všichni tak nějak truchlí, přešlapují a dochází jim následky událostí v posledním dílu). Vytrhne to až posledních 5 min. U jiného seriálu by to bylo za plný počet, ale HotD si (naštěstí) nasadil vysokou laťku. Každopádně zatím to rozhodně nevypadá na nějaký drop v kvalitě a to vlastně úplně stačí. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama