Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 – Nemožné se stalo skutečností. Poprvé za celý seriál Rod Draka jsem měl při sledování pocit, že sleduju pravý, nefalšovaný sequel Hry o Trůny, který dosahuje kvalit svého velkolepého předchůdce. Desátá epizoda je jednoduše úžasný divácký zážitek od začátku až do konce, bez jakéhokoliv hluchého místa. Zkrátka to šlape jako hodinky. Tempo, napětí – chvílemi jsem ani nedutal –, hudba, výprava, scénář. To všechno zde funguje na výbornou a skvěle to zúročí vztahy a pletky, jež byly pracně a solidně vystavěny v předešlých dílech. CGI výborné, práce s kamerou také na jedničku, předává přesně ty pocity, které má. Konflikt je velmi ostře narýsován a pompézní intrikánská hra o trůn, přízeň a moc může započnout. Dokonce i herci a herečky se činili o 106. Škoda, že seriál v tomhle tempu neběžel celou dobu, nebo se alespoň neodehrával v jedné časové lince. Tady lze vidět, jak krásně to mohlo fungovat. Ve zkratce: "Skvělý pay-off, který kazí jen vzpomínka na to, jak zdlouhavé dokázaly být předchozí díly." ()

TostTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak to byla jízda, prvně opravdu nechutný potrat a pak se celý díl připravuje vlastně na další sérii a budoucí válku a ten konec je klasicky další extrémní zvrat který podle mě změní hru.    POZOR SPOILER! Je to až vtipné ten rozdíl mezi draky. Rhaenyra jich má možná víc ale zelení mají giganta, takže zklikvidovat dráčka jedním kousnutím není problém. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The war has begun. HBO si bohužel neuhlídal únik na internet. Závěrečný díl první série je od pátku venku (nebo já jsem to viděl v ten den) a to čekání na HBO MAX jsem nevydržel a musel jsem se podívat. Je to úžasná tečka za touto skoro až dokonalou sérií ve které se připravovala půda pro budoucí válku. Postavy jsou skvěle vykresleny, karty rozdaný a krev může začít téct. Po kinematografické stránce je Rod Draka fantastické dílo, které potvrdilo dominanci HBO na seriálovém poli a posledních 10 minut této epizody je na seriálovou tvorbu něco fenomenálního a strašně závidím těm, kteří mají možnost tento seriál sledovat v kině na velkém plátně. Čekání na 2 sérii bude dlouhý. Adept na seriál roku. Minimálně v TOP 3 to bude u mě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych napsat perfektní finále, ale jaképak finále, když se jedná jen o zakončení série. Proto jistě nebylo na místě očekávat velkolepost, která by byla jak pěst na oko. A přesto jistou velikost závěr má. Na počátku intriky, jak už je u těchto příběhů žádoucí, pak princeznina osobní tragédie a nakonec draci. A protože mám stále na paměti, že se jedná o pouhý TV seriál, pak drakům tleskám. Nu a s tím posledním činem se z černé královny stala skutečná Černá královna. Jen jsem celou dobu čekal, že Daemon se někde vynoří...tak příště. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S ohledem na nedavno prectenou predlohu, tak me mrzi zmeny. Daemon v knize neni zaporak, tak jak je vykreslen v serialu a to stejne se tyce zaverecneho souboje draku, kdy naopak, co v serialu jr podano jako nehoda/nestastna nahoda, tak v knize byl umysl. Za me to meni charakter postav, coz se mi moc nelibi. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama