Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rhaenyře už zbývá jen málo možností, a tak se pouští do riskantní akce, zatímco Aemond podniká kroky k přetvoření Zelené rady. (Max)

Recenze (56)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v dalším díle přináší Rod Draka přesně to, co od něj očekávám. Intriky, nepokoje a draky! Jasně, chybí sex a mordy, ale tak třeba v další části. To popíchnutí prostého lidu bylo velmi chytré, páč lid, když se nasere, nejde zastavit. Co jen nechápu, stejně jako v minulosti, že tu pořád někdo fňuká, jak je nespokojen, ale přitom sjíždí další díly jen to sviští. Mě, když něco nebaví, tak se přestanu prostě dívat. Takhle jsem asi naposledy zaříznul po čtvrtém dílu (a i to už bylo pozdě) Půlnoční mši... nač ztrácet čas s něčím, čemu pak dávám hvězdu dvě, a pak tu psát zoufalé komenty... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daemonova dejová línia začína byť otravná. Nie tak, ako keď Weiss a Benioff nevedeli čo s Aryou (tak ju na niekoľko sérií poslali robiť nezmyselné veci, na nezmyselné miesto, s nezmyselnými postavami, pričom jej storka po celý ten čas nedávala sebemenší zmysel), len otravná. Všetky ostatné (nedivácke) pasáže sa ale proste musia stať, a keď tu diváctvo vyplakáva, že to nie je  na efekt, nelogická, prvoplánová torture-porn šaškáreň ako takmer celá druhá polovica Hry o tróny, možno by si bolo dobré prečítať predlohu. Za mňa doteraz najlepšia epizóda, hlavne čo sa týka možnosti vcítenia sa do Rhaenery a Alicent a ich dilem. Všetko postupne dospieva tam, kam má. Politika, aj emócie. Skvele napísané a teší ma priestor pre moju obľúbenú postavu z knihy (White Worm). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! O něco málo lepší než předchozí díl, kde se kromě toho, že halucinogenní Démon vylízal kundu své mámy vůbec nic nestalo. Tady se děj sice taky prakticky nepohnul z místa, ale přeci jenom to žvanění bylo o něco málo zajímavější. Místy mám pocit, že si z diváků tvůrci tak trošku dělají prdel. Například, když v úvodu ukážou pochodující armádu a navnadí vás, že by se něco snad mohlo konečně dít a následně se odehraje jen 2minutový dialog mezi 8 očima. A takhle je to v tomto seriálu bohužel se vším. Dokonce ani ty lesbické hrátky nedotáhli do konce a mohli epizodu zachránit aspoň ukázáním koz. Cítím tady nějaký tunel, protože jako divák zde zkrátka nevidím vůbec v ničem využitý tak obří rozpočet. Minimálně na seriálové poměry. [60 %] ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kecy kecy kecy a velká nuda. Ksakru, někdo napsal skvělou knížku, kterou si ted pro spravení chuti čtu podruhé, stačilo to zfilmovat, nechápu, proč měl někdo potřebu to celý přepsat a výmýšlet si takový nesmysly.....Fantasmagorie a "romantické" linky navíc.  Strašně mě to irituje. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Druha serie RD je zatim jedno velke zklamani. Scenaristicky je to hodne slabe - kazda epizoda ma udesne naredeny dej, coz se tvurci divakum snazi vzdy “vynahradit” jednou radobysokantni scenou (vrazda ditete, plnocelna nahota jednoocka, incestni sen uz 4 epizody halucinujiciho Daemona, lesbicka scena), ktera z toho ale couha jak ruka z hrobu. Rezijne to taky moc neslape, tempo je pomale, cele je to priserne a zbytecne ukecane a tech par dramatickych scen nema ten spravny efekt. Tato serie tak jen neumele a nudne pokracuje v tom, co uz udelala serie prvni - v budovani postav a zapletek. Meh! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daemonova trip houbičková linka mě vůbec nebaví...je to další postava chaosu, trestuhodně postavená do kouta. Nevím jestli byl takto rozvláčný Martin, nebo je problém v adaptování knižní předlohy, ale nefunguje to jak by mohlo...mělo. Ale umím si představit, že třeba scéna s Kouřomořem byla...mohla být skvěle napsaná, ale tvůrci seriálu ji nedokázali lépe, napínavěji prodat. Na druhou stranu se jim v závěru povedlo vzbudit mou zvědavost. Jak to bude dál, jak to dopadne s nečekaným dračím jezdcem? PS: Ta hojně propíraná cicmací scéna mě nijak nepobuřuje, uměle protlačované lesbičanství v tom nevidím. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentorkát jsme se ničeho nedočkali. Ale proč bychom se měli zlobit, vždyť je to jen jedna z největších značek, kdy tvůrci mají neomezený rozpočet, a můžou si dovolit ty nejlepší scénáristy a režiséry. V úvodu pochoduje velká armáda. Ha! Nachytali jste se! Nic z toho nebude, místo toho se budeme zase dívat, jak všichni postávají ve studiu, čumí na sebe a prorokují co dál. Hele, tady útočí drak, který před chvílí upálil adepta na dračího jezdce, na černocha z komparzu (určitě by to mohl být nový dračí jezdec - to by bylo vzrůšo, co?), no ale radši tu scénu přepneme do hradu, kde si budeme povídat o tom, co se kde stalo, kdo umřel a kdo proti komu bojoval. Představte si že by Hra o trůny byla dělaná témhle stylem: Postavy si vyprávějí, jak za Zdí byla obrovská bitva Jona s armádou bílých chodců, no ale my vám to neukážem. A zase jinde Daenerys vylíhla tři draky, na kterých teď jezdí - umíte si to jen představit? No to byste měli, protože to neuvidíte. Jak tahle mrdka může mít 84% a Hra o trůny 91% je mi opravdu záhadou..... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pocitově nejslabší epizoda celého seriálu doposud. Přesto mě to prostě baví. Daemonova linka je nejslabší věcí v celé druhé sérii, ale nebudu lhát, líbí se mi camea herců. Je to zajímavě rozehraný a já jsem i přes tu slabší epizodu pořád v tom maximálně ponořen. Zbývají dvě epizody, tak snad to bude stát za to. Mám pocit, že se stane něco zlého. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této sezóně si užívám i pomalé epizody, páč nabízí stále krásný vizuál, dobré herce a rozehrává se tam nějaké pletichaření a přípravy na větší věci. Celkově si druhou řadu užívá více než tu první. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť sa pokračuje v tradícii robiť seriál nudným. Osedlanie a skrotenie draka tu nemáme, zdá sa, že drak si prvýkrát len tak svojhlavo vybral. Bitky žiadne, ani len muž proti mužovi. Odseknutie ruky, čo spustí slabšie napätie, to už áno, ale aj tak to nikto nevybičoval na maximum. Aegon sa z toho pravdepodobne, aj keď poznačený, vylíže. Aemond sľubuje bitku a máme tu jeho chladnokrvné rozhodnutia, žiadnej sa ale nedočkáme. A Daemon má stále sny, spomienky a halucinácie. Ale v tejto epizóde sa dozvieme, že sa niečo zmení. Tempo seriálu pravdepodobne ale nie. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po jeden a pol serii v pomerne stabilnej kvalite prichadza bizarna epizoda. nic-nedianie kulminuje, pricom dietlove socialisticke serialy mi pridu vyrazne akcnejsie i aktivnejsie. pri samoucelnych homoscenach uz automaticky davam hviezdicku dolu, kedze tieto nikoho nezaujimaju a ani nevzrusuju, mozno s vynimkou zopar aktivistickych bojovych lesieb. nuz a napokon seasmoke vystalkuje zvysneho clena milli vanilli, o ktoreho sa doteraz dej ani len neobtrel. keby slo aspon o druheho corlysovho bastarda, ktoremu vyvoj dlazdil v uplynulych dieloch cestu a vkladal donho anticipaciu divaka, davalo by to zmysel. uz nech sa to konecne pohne a cely ten neprehladny komparz sa preriedi. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, ze v kazdej epizode nie su velkorozpoctove masakralne bitky s drakmi a velkolepymi efektami neznamena, ze je epizoda slaba. Taku epizodu viem velmi ocenit, avsak primarne sa mi pacia pribehove linie, opis charakterov, ktore v ziadnom pripade nie su ploche ako v zalahe inych serialov, ci filmov a napady, s ktorymi nas tvorca dostane. Tato epizoda otvorila a posunula hned mnoho linii na  limitovanom case a posunula do popredia i doteraz len okrajove charaktery a priblizila dalsiu bojovu strategiu. Roklad a "vypad" z vnutra. Velmi slusny diel. 75% ()

Reklama

Reklama