Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (158)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl bych napsat, že se cítím být po první sezóně zklamaný, ale nebyla by to pravda, protože jsem po GoT nic velkého neočekával. Hra o trůny pro mě totiž začala od páté série výrazně ztrácet dech, a protože jsem realista, příliš jsem si to nemaloval. A tvůrci mě nepřekvapili. Děj se odehrával převážně v kulisách, postav bylo sice dostatek, jenže byly z naprosté většiny nevýrazné, jejich představitelé a představitelky nebyli mnohdy potěchou pro oko po stránce vzhledové ani herecké (čest výjimkám), scénář byl často až nudný, a i když vím, že to tak není, nemůžu se zbavit pocitu, že se tu umíralo spíše u porodů než po úderu ostrým nebo tupým předmětem. Po první řadě tu prostě zůstala (u mě) taková nepříjemná pachuť. / Poučení: Nástupnictví je záležitostí ošemetnou; jednoho třeba pro dýku přestane poslouchat ledvina. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem rád, že se nám toto univerzum po letech zase vrací, nicméně to, co přišlo, mě totálně odrovnalo a neskutečně jsem si užíval každý díl, ať už byl slowburnový nebo bitevní. Tvůrce seriálu Miguel Sapochnik (a samozřejmě není v týmu sám) je bůh a malinko mě zneklidňuje, že z druhé sezóny odstoupil jako showrunner, ale snad to bude zase tak super. Největší a vlastně jediný neduh tohodle seriálu pro mě tví ve velkých ale hlavně častých časových skocích, přičemž jsem se jednu dobu v postavách (hlavně dříve dětských) hodně ztrácel a taky fakt, že jsme měli v půlce řady přijít o herečku Milly Alcock, kterou jsem si během pár dílů strašně oblíbil, mě hrozně štval. Nicméně ji nahradila snad lepší Emma D'Arcy a v dalších řadách máme prý přislíbeny flashbacky a naopak absenci flashforwardů, leč bohužel až 2024. A já doufám v méně porodů. Už aby to bylo. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje pohledy na první sérii se mohou zdát rozporuplné, ale jde o to, že mám raději druhou polovinu série, která je dle mého více dramatičtější, zábavnější a také zajímavější! Přestože mi vadilo na seriálu, utahanější tempo, kterému ale dopomohl pestrý výběr skvělých herců, kteří to dotáhli společně i se scénářem na jiný level. Rozhodně příběh je jeden ze skvělých a originálních aspektů tohoto seriálu a také i mezi fantasy děly, které se mi tuze líbí a G.R.R Martin je v tomhle ohledu naprostý král. Miluju jeho směřování tohoto krutého světa, práce s postavami a prostředím. Obecně sérii ohodnotím velice kladně a to příjemnými 8/10! Jelikož jsem knižní předlohu nečetl, nemám jak porovnávat, ale v plánu knihy Písně ledu a ohně číst mám. Také se velice těším na druhou sérii po tom velice otevřeným konci, které nám dalo mnoho otázek a nenávisti vůči straně zeleným. Spor mezi těmito stranami naprosto miluju a opravdu se těším jak bude eskalovat v druhé sérii. Rod Targaryenů naprosto zbožňuji a z toho audiovizuálu mám husí kůži ještě teď. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálne a hudobne je to prvotriedny zazitok. Prostredím, atmosférou aj obsahom by som to popísala ako typickú priam shakespearovskú intrigárňu. Až na tie draky. Celý fantasy svet je v tomto prípade iba křoví. Stále čakám, kedy s tou síce dobre vymyslenou, ale typicky poriadne natiahnutou telenovelou skončíme a prenesieme sa viacej do tej akčnej dobrodružnej fantasy drámy, na ktorú ma nalákal písaný žáner. Postupom seriálu som viac a viac zneistela nad zmyslom celého predchádzajúceho deja, ktorý by v prvom rade vedel byť aj kratší s dosiahnutím rovnakého výsledku. Žáner sa teda zatiaľ topí v mori intríg. Podobne ako aj zaujímavé charaktery postáv, namiesto ktorých naopak vyplávali tie úchylnejšie. Uvidíme, čo s tým urobí druhá séria. Momentálne sa mi tá štvrtá hviezda trasie. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma nesklamalo filmové dielo tak, ako Rod draka. Divák ho musí porovnávať s Hrou o tróny, ktorej som po tomto seriáli musela zdvihnúť pôvodné hodnotenie zo štyroch na päť bodov. Prečo to sklamanie? Seriál ťaží práve z úspechu megaseriálu, ale nedokáže sa mu ani zďaleka priblížiť - od slabého hereckého obsadenia, v polovice série nezmyselne zmeneného za "staršie" verzie hrdinov. Vo všeobecnosti tu chýba výrazná (výrazné) herecké postavy, ktoré by dej ťahali dopredu. Dialógy sú rozťahané a musíme si zvyknúť, že cieľom je vydať princeznú. Donekonečna. Draci odviedli svoju prácu dobre, ale aj tak nedokázali vyplniť deravý scenár založený na intrigách, ktoré nudia. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (30)

  • Přehlídka nápadníků pro princeznu Rhaenyru  (Milly Alcock) se koná v Bouřlivém konci, sídle rodu Baratheonů. Je to poprvé, co lze vidět sídlo Baratheonů – to se neobjevilo ani ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Milly Alcock (Rhaenyra Targaryen) řekla New York Post, že při natáčení scén v nevěstinci se režisérka Clare Kilner ujistila, že Milly a Matt Smith (Daemon Targaryen) neviděli žádné komparzisty, dokud nenatáčeli. Řekla, že to bylo šokující a „divné a hloupé“, když se prodírali nahými těly. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama