Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (145)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takovej ten pocit, kdy se abstinentovi po dlouhé době znovu naskytne příležitost zakusit slasti jeho dlouho odpírané drogy. Je to zpátky, a prostě si nemůžete pomoct, a víte, že v tom zase skončíte až po uši. Tenhle seriálový svět a jeho intriky a infarktová dramaturgie, to je prostě láska. [HBOmax] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Westeros is back. Condal se Sapochnikem vzali podle všech indicií náročnou předlohu, kterou proměnili v shakespearovské drama o dvou rodinách, třech hradech a sedmi dracích, přičemž nejsilnější scénou bylo asi dvouminutové belhání krále trůnním sálem k židli. Pomalé, ale zatraceně výživné! O to víc mě tak mírně zklamalo finále, které je (možná nevyhnutelně, ale stejně) jen dalším setupem bez žádného payoffu. Ne tak špatný, jako finále druhého Hobita, ale rozhodně horší než všechny poslední díly Hry o trůny. Mohlo to být bezchybný, takhle si holt počkáme na druhou sérii, no. 9/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamaný zo záveru GoT som si dal načas a u Rodu draka som veľké oči nemal. A skutočne tie prvé epizódy boli také spomalené, bez prekvapení, bez toho šmrncu a ťažko sa získaval cit k postavám, keď sú po každom diele skoky o niekoľko rokov či dekádu a ešte aj vymenia hercov. Záver už ale pripomínal starý dobrý rukopis a úplný koniec série jednoznačne presvedčí každého, že chce pozerať ďalej. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[54%] Máme tu prequel k Hře o trůny … No, tak já nevím jak mám začít. Zkusím to … Hru o trůny mám rád, sice nejsem až tak velký fanda toho seriálu, 2 a 3 série mi přišla pozvolnější, knihy jsem nečetl, ale svoji hmatatelnou úroveň a nezapomenutelné scény to má opravdu prvotřídní. Dokonce mě bavila i ta poslední, osmá a dle spousty diváků kontroverzní řada. Tenhle související seriál Rod draka měl sakra velký potenciál, první epizoda mě bavila, jenže pak to začalo mít docela dost hluchých míst a v podstatě jsem to celé odzíval a sledoval jen ze setrvačnosti. Pár dobrých scén to mělo, ale na GOT to nemá ani náhodou. Zpočátku mě pár herců bavilo, jenže pak už mě jejich osudy, chabé charaktery ani motivy jejich počínání nebavily. Rozpočet byl asi slušný, pěkně to vypadalo včetně draků, ale to je asi tak všechno. Jak říkám, potenciál to mělo, tak ve výsledku ten slabší průměr z toho vidím, úplná sračka to nebyla, ale čekal jsem víc … ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

První série za mě dobré. Taková odlehčená Hra o trůny, řekněme více pohádky a méně krve a sexu. Méně postav, méně intrik, jednodušší, ale ve stejném prostředí, stále velkolepé. Vtipné je vidět určitá místa a artefakty, které známe z Hry o trůny, ale už z určitých důvodů jiná, zničená, apod. I na změnu některých herců "o deset let později" v půlce jsem si zvykl. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)
  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)
  • V této epizodě byli představeni tři draci: Syrax – zlatožlutá dračice, na které jezdila Rhaenyra (Milly Alcock), Caraxes – červený drak, na kterém jezdil Daemon (Matt Smith) a Seasmoke – stříbrno-šedý drak, na kterém jezdil Laenor Velaryon (John Macmillan). (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno