Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (145)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Byly tam asi tři epizody, které byly trochu pomalejší a natahované, ale naštěstí převádaly ty lepší a zpracovanější. Malinko mi vadila ta častá změna herců a hereček, na tyhle velké změny potřebuju víc času, nemám to ráda, ale pochopila jsem, že jinak by to kvůli příběhu nešlo. Emma D'Arcy mě naprosto herecky překvapila. Jsem zvědavá, kam se seriál posune dál, ale doufám, že si udrží stejně vysokou laťku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na jednu stranu mě baví a na tu druhou mě překvapují komentáře zhrzených fanoušků, kritizující, že nedostali další GoT, kde jedna epická bitva střídá druhou a v každé epizodě jsou minimálně dva až deset zvratů (nemluvě kritice časového skoku o kterém se vědělo dopředu). Ono to dost možná bude tím, že Rod Draka ani nechtěl být a neměl být novou Hrou o trůny (minimálně ne v první řadě) a za mě tvůrci přinesli přesně to co slíbili. Jde se hodně po postavách, které se postupně rozestavují na pomyslné šachovnici, nic tu není černobílé, hodně se mluví, intrikaří a politikaří a mě osobně tyhle středověké čachry dost bavili. Tu a tam samozřejmě vykoukne drak a ač tady nebyly tyhle ambice, mimoděk se objeví i nějaká ta scéna která se vryje spolehlivě do paměti. Rod draka není bez chybičky, ale to koneckonců nebyl ani start (a konec) "trůnů" . Konec velmi slušně navnadil na budoucí děj a s konstatováním, že Drak v prvním kole porazil i přes nedostatky prsten se budu těšit na další řadu...85% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rád, že se nám toto univerzum po letech zase vrací, nicméně to, co přišlo, mě totálně odrovnalo a neskutečně jsem si užíval každý díl, ať už byl slowburnový nebo bitevní. Tvůrce seriálu Miguel Sapochnik (a samozřejmě není v týmu sám) je bůh a malinko mě zneklidňuje, že z druhé sezóny odstoupil jako showrunner, ale snad to bude zase tak super. Největší a vlastně jediný neduh tohodle seriálu pro mě tví ve velkých ale hlavně častých časových skocích, přičemž jsem se jednu dobu v postavách (hlavně dříve dětských) hodně ztrácel a taky fakt, že jsme měli v půlce řady přijít o herečku Milly Alcock, kterou jsem si během pár dílů strašně oblíbil, mě hrozně štval. Nicméně ji nahradila snad lepší Emma D'Arcy a v dalších řadách máme prý přislíbeny flashbacky a naopak absenci flashforwardů, leč bohužel až 2024. A já doufám v méně porodů. Už aby to bylo. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

velmi malo deja na 10 epizod. slabynezaujimavy herci, a ich postavy. jedinu fajn mladu herecku vymenili po 5 castiach. nezmyselne obsadenie.. mama mladsia jak deti a podobne.. velkolepy boj ani jeden, cgi draci dost slaby... dufam, ze druha seria bude mat vacsi rozpocet a dockame sa lepsich trikov a bojov.. je to skor taka historicka telenovela,.. 65% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Velkým problémem Rodu draka je fakt, že se rozhodl pro tentýž formát jako původní Hra o trůny. Vzhledem k častým časovým skokům to ale díky tomu nefunguje, jelikož se postavy nevyvíjí organicky. Původní seriál pochopitelně adaptoval knihy a kvůli věku herců zvolili přístup, že jedna série se odehrávala vždy během jednoho roku. Zde však došlo k tomu, že po jedné epizodě máme skok půl roku, pak další dva roky, deset let a šest let. Postavy stárnou, mění se představitelé (u některých ne) a díky tomu se z nich stávají akorát schematické figurky. Komplexita charakterů tak v Rodu draka bohužel chybí a časové skoky mohou také za to, že i jednotlivé pasáže v příběhů odpovídají nějakému schématu, kdy jsou navíc vyhrocené, aby se postavy bez vývoje mohly alespoň někam nasměřovat. Vlivy globalizace v podobě Velaryonů nebudu komentovat, to nebyl úplně zdařilý krok. Příští řada snad již bude fungovat bez většího skákání v čase, aby postavy i zápletky fungovaly, jak mají. Poslední tři díly ukázaly, že plynulá návaznost příběhu rozhodně sluší a seriál i víceméně zachránily. Hodnocení: 70 % ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Fanouškům Hry o trůny (od r. 2011) může Lord Jason (Jefferson Hall) spolu se svým dvojčetem Tylandem (Jefferson Hall) připadat povědomě. Je to dáno tím, že herec Jefferson Hall se objevil jako Ser Hugh z Vale ve dvou epizodách 1. série Hry o trůny. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama