Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (145)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vezmu kolem a kolem tak se první série House of Dragon povedla. Mezitím na seriálovou scénu dorazilo více podobných podniků, ale je zjevné, že tento si zachoval svoji kvalitu a bavil mě celou dobu, nikde nedošlo k nějakým velkým přehmatům, což se o dalších právě říci nedá. Celkově jsem tedy spokojen a budu se těšit na další řadu. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Je to dost vtipné, jak byla v jednu chvíli Hra o Trůny ten nejlepší seriál na světě, avšak díky poslední sérii na ni najednou zanevřely tuny fanoušků a není na ni vzpomínáno příliš v dobrém. A nyní se to zase obrací, tedy vrací k tomu, co všichni zbožňují, tedy k ohni, smrti, maximum dramatu a (sem tam) i drakům. Obsazení je perfektní, naprostými oblíbenci jsou Matthew Needham (Lord Larys Strong), který dokonale imituje lstivost Malíčka a Rhys Ifans. Jediné, co bych vytkl, je až příliš podobný plot ke GoT, kdy se zase opakuje drama, kde se všichni vehementně snaží získat  Železný Trůn pro sebe. Čekal jsem něco trochu jiného, tak snad těch dalších 8 seriálů ze světa pera G. R. R. Martina bude trochu více originálních. 85% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilá série, nádherná výprava, krásné interiéry i exteriéry, bezvadná parta herců a hereček, pánové Paddy Considine, Matt Smith a Rhys Ifans to rozehráli fantasticky, taky se mi hodně líbila mladinká Milly Alcocková, nad její výměnou jsem nespokojeně vrčela.. Příběh plný intrik, kde téměř každý z rodu chce trůn, moc, bohatství, mě bavil i zajímal.. Těším se na pokračování.. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prequel Hry o trůny bodoval ve všech aspektech. Nádherné kostýmy, rekvizity a interiéry se střídaly s opulentními exteriéry a trikovými záběry nejen na draky, protože tady už nebylo nutné šetřit jako v první řadě původního seriálu. Zkušeně vedená kamera zabírá atmosféricky a úsporně, leč jasně čitelně nasvícené scény, jež hudbou znovu doprovodil dvorní mistr Západozemí Ramin Djawadi. Především je ale Rod draka mistrovsky napsaným a zahraným dramatem plným trojrozměrných a nejednoznačných postav. Oproti posledním řadám Hry o trůny je méně rozkošatěný, více se soustředí na mocenské intriky, znovu více čerpá z historických reálií evropského středověku (resp. raného novověku). Nesmírně efektně i efektivně vypráví slovem i obrazem, textem i subtextem. Rod draka měl nelehký úděl navázat na povětšinou vynikající Hru o trůny a zároveň znovu přesvědčit ty, jež osmá řada odradila. Povedlo se to skvěle. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

První série za mě dobré. Taková odlehčená Hra o trůny, řekněme více pohádky a méně krve a sexu. Méně postav, méně intrik, jednodušší, ale ve stejném prostředí, stále velkolepé. Vtipné je vidět určitá místa a artefakty, které známe z Hry o trůny, ale už z určitých důvodů jiná, zničená, apod. I na změnu některých herců "o deset let později" v půlce jsem si zvykl. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Podle George R. R. Martina je Aegon (Tom Glynn-Carney), který si uzurpoval Železný trůn od Rhaenyry (Emma D'Arcy), založen na následnické krizi po smrti anglického krále Jindřicha I. v roce 1135, který svou dceru a jediné žijící legitimní dítě, Matildu, jmenoval jako dědice Anglie a tím i první vládnoucí královnou. Trůn si uzurpoval Matyldin bratranec Štěpán z Blois, který přijel do Londýna a byl korunován, zatímco Matilda byla pryč. Štěpánovo tvrzení bylo podpořeno zprávami, že král na smrtelné posteli změnil názor a jmenoval ho dědicem. (mikki089)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • Lyman Beesbury (Bill Paterson) říká: „Je mi šest a sedmdesát let“. To z něj dělá vzácný příklad postavy, která je v seriálu mladší, než ve zdrojovém materiálu. V knihách Beesburymu bylo 80 let, když zemřel. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama