Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný návrat v jaký jsme doufali! Původní seriál Hra o trůny před třemi lety neskončila úplně nejlíp a mnoho diváků po závěrečné řadě zanevřela nad celým seriálem. Dnes se ale píše rok 2022 a HBO nám přináší první spin-off jménem Rod Draka. A jak zatím seriál působí po první epizodě? Je to super! Hned na první pohled jde vidět, že HBO do seriálu nasypalo výrazně více peněz než do původního seriálu a jde to znát. Efekty působí propracovaněji a celkově na vizuální efekty nejde nadávat. Samotní draci sice nejsou pořád dokonalí, ale je to pořád televizní tvorba, která se posouvá kupředu a není pochyb, že za pár let budou seriály na stejné úrovni jako filmy. Přeci jenom si musíme uvědomit, že peníze se více a více investují. Ale zpátky k hlavnímu tématu. Rod Draka dělá přesně to, co by měla Hra o trůny dělat. Propracované dialogy, zajímavé postavy, intriky. Původní seriál v tomto exceloval a ve své nejlepší formě patřil k tomu nejlepšímu co na televizních obrazovkách diváci mohli spatřit. Rod Draka směřuje k tomu, aby se stal pravým nástupcem svého staršího bráchy. A když do toho započítáte výborného režiséra Miquela Sapochnika s kameramanem Fabianem Wagnerem (dělali společně Bitvu bastardů) a skladatele Ramina Djawadiho (jeho hudba je pořád vynikající a při závěrečných titulcích, kdy začne hrát původní hudba ze Hry o trůny jsem měl skoro slzy na krajíčku), tak se není popravdě čeho bát. Seriál začal parádně a je jen otázka jestli se zbytek epizod povede. Já osobně jsem znova zamilovaný a po zpackané osmé řadě Hry o trůny jsem nadšený. Nemůžu se dočkat dalších dílů! ()

Reklama

Picoun7 

všechny recenze uživatele

Vítám nový seriálový přírůstek, který nás opět vtáhne do námi milovaného fantasy světa, kde se rádo pletichaří o mečovitý trůn. Úvodní epizoda, servírovaná od pana Sapochnika, na nic nečeká a rovnou nám předhazuje věci všemi oblíbené. Jsou tu souboje, draci, začínající intrikaření a taky samozřejmě kozičky! Budu tedy pravidelně sledovat a tiše doufat, že to nedopadne jako před pár lety... 8/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to slušný rozjezd, uvidíme jak to pošlape dále, ke castingu se raději nevyjadřovat. Snad napraví reputaci po posledních sériích GOT, hlavně teda po poslední. Druhá epizoda víceméně to samé hodnocení, hodně se kecá, rozvíjí příběh. Třetí i čtvrtá epizoda dost dobrá. 6 díl supr. Rok draka každým dílem graduje, paráda. 7+8 taky bomba. Tak 9 díl masakr, už to začíná nabírat pořádné grády :) Poslední díl unikl na net, neodolal jsem, že :) Tak jsem se podíval o dva dny dříve a jak byl rozjezd seriálu pomalejší, každým dílem gradoval a gradoval naprosto parádně, tato politika a intriky se mi líbily, teď přijde na řadu válčení :) ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně: počínaje tou opičí tlamičkou v hlavní roli, přes divně přehrávajícího krále, černochy vypraný v Perwollu, podivně rozplizlé tempo, až po nudnou zápletku, která už ani nevím, o čem byla (asi trouchnivím, viděno teprve předevčírem). Nuda, brak a hnůj s lehkým líznutím levičáckého lejna. Divná pachuť, na další díly kašlu, asi si raději pustím pravou Hru o trůny od znova. Ušmudlané 2- ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)
  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)

Reklama

Reklama