Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepý návrat do Západozemí nabízí přesně to, co předchozí série Hra o trůny. Temná doba s rytíři, draky!, intrikami a bojem o moc. Ten sice teprve začíná, ale je naprosto jasné, jak bude pokračovat. A to nejen proto, že řada věcí je známá z literární série...což mně ale vůbec nevadí, páč ani té se filmaři příliš věrně nedrželi. Jedna z nejpůsobivějších scén je turnaj s prostřihy na porod královny. Vlastně jsem spokojen, hlavně s draky, a plný počet nedám jen proto, že jsem čekal větší odvaz, na nějž je ale doufám našlápnuto. Snad jen princezna moc krásy nepobrala, ale tak to chodí i v životě. Matt Smith byl dobrá volba, z jeho pohledu běhá mráz po zádech... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, i na úvod celkem nic moc. Já samozřejmě počítám s tím, že piloty seriálů jsou spíše seznamovací (s postavami i prostředím), ale tvůrci mě tímto otvírákem zrovna nenalákali k dalšímu sledování. Budu samozřejmě pokračovat, ale zatím to udělám jen z toho důvodu, že chci dokončit, co jsem začal. Nebylo mi nabídnuto nic víc než nenáročné a nezajímavé dialogy, jež nesahají Varysovu machiavelismu ani pod kotníky a které scénárista tu a tam proložil nějakou tou souloží a samoúčelným násilím, aby měl jednodušší divák pocit, že sledoval akční podívanou. No, takže děj zatím nic moc, zato se tvůrci dopustili hned ze startu zásadního konfliktu barev. To těm idiotům z dozoru nad kvótami fakt nedochází, že mají černoši svůj pigment z určitého důvodu? A že z téhož důvodu mají i černé vlasy? Podle mého názoru je vytváření takových hybridních figur jasnou známkou rasismu a já se černošským hercům opravdu divím, že do takových rolí jdou, protože jsou sami proti sobě. Ale jak jsem napsal, je to jen můj názor. Má verze první sezóny naneštěstí disponuje českým dabingem, takže jsem se hned ze startu dočkal věty: "Máme královská louna, ty i já." Co je louno? Znám lůno, léno i Louny, ale český dabing mi připravil oříšek, s nímž si neporadím. Jo, ještě jedna věc. V době, kdy byla první sezóna horkou novinkou, jsem všude četl o úchvatně krásné princezně Rhaenyře. Ony tam budou časem asi dvě, že jo? Že jo?!?! / Poučení: Z dobře vymačkaného citrónu už mnoho šťávy nedostaneš. 3*- ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat do světa, který určil novodobou televizní zábavu. A je to opět velkoryse pojato. Šachové partie jsou zatím rozehrány jen tak napůl. Nesledujeme v tuto chvíli mraky postav jako v původním GOT, ale co není může rychle být. Sapochnik potvrzuje, že velkolepost umí, stejně tak jako akci, krev i orgie. Prostě esence GOT tam je a já se těšim, jak to bude pokračovat. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod tri mená, Considine, Smith, Alcock. Filmári od Amazonu by si mali ísť po školenie ako obsadzovať hlavné úlohy. Toto vyšlo na jednotku s hviezdičkou. Ja som s prvým dielom veľmi spokojný. Na rozdiel od Prsteňov, či chceme či nie, porovnávaniu sa nevyhneme, je zrejmé že tvorcovia tušia čo chcú ukázať ďalej. Ako úvod a rozbeh funguje prvý diel skvele. Od GOT sa hneď odlišuje seriál jemne, ale dôsledne, vážnejšou atmosférou v prvom rade a mne to sadlo. Uvidíme čo ďalej. (8/10) ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Představa, že ovládáme draky je jen iluze." Tak po dlouhém odpočítávání nám konečně HBO vykoplo tu seriálovou senzaci roku. První díl hodnotím zatím jako průměr. Draků si moc neužijeme. Casting na obsazení mě osobně zatím moc nezaujal. Na nové tváře je asi potřeba si zvyknout. Největší jiskru mají Paddy Considine a Matt Smith. S Milly Alcock v roli princezny se zatím sžívám. Do očí bije Steve Toussaint s jeho blond kšticí.  Vizuál je moc pěkný a připomene staré GoT. Intriky zatím vlažné. Uvidíme, tak zatím 6/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama