Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (182)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se všichni dočkali a tentokrát začínáme pěkně ostře. Přesně ve stylu Hry o trůny, jíž krutost a explicitnost jakoby už připomínaly takový osobní rukopis, díky kterému je ihned všem jasné, jakým směrem bude seriál spět. Což bylo tedy velmi povzbudivé, obzvlášť po onom neblahém zakončení Hry o trůny s poslední sérií rozmasakrovanou asi stejně tak jako na dnešním turnaji hlavy ctěných pánů odnášených z kolbiště Králova přístaviště. Seriál má obrovský potenciál a pěvně věřím, že se chybám svého předchůdce vyvaruje. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem hodně mile překvapen. Do nového světa jsem vklouzl jako po másle a hodně rychle jsem se sžil s novými postavami, které mě začaly okamžitě zajímat. Musím říci, že při začátku GoT jsem byl celou první řadu zmatený, tady jsem se chytil hned. Je to lépe vypravěčsky zvládnuté, chytlavé a stále se s celým světem nakládá důkladně a s péčí. Je to jako pocit, kdybych z toho světa nikdy neodešel. Skvělý pilot a už se těším, jak to bude pokračovat dál. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaká trůnohry jsem neviděla a ani neuvidím, tudíž budu hodnotit jako samostatný seriál, ve kterém zatím vůbec nevím, oč jde. Tato první epizoda, jakožto můj úvod do nějakého světa draků a blondýnů, se mi zdál poněkud nechutným a ne tak zajímavým a chytlavým. Nicméně, dám tomu ještě šanci, ikdyž se nedovedu představit víc strávených hodin v obležení krve a nahotin. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, musím přiznat, že mi to velmi chybělo… Chyběly mi mocenské souboje, rytířské turnaje, lesk helmic a mečů, vlající praporce s rodovými znaky, přepych paláců. Patriarchát (fantasy) středověku, velké množství šlechtických rodů a jejich členů, boje o nástupnictví, politika a intriky. Zkrátka mi chyběla Hra o trůny. A i když Rod Draka zatím nedosahuje (a zřejmě ani nedosáhne) moudrosti a promyšlenosti prvních sérií GoT, stále je návrat do Západozemí velmi příjemný. Na můj vkus děj tedy příliš spěchá kupředu na úkor budování postav a budování vztahu diváka k postavám. A herci nejsou tak velké osobnosti, jako ti v původní GoT, ale hutná, velkolepá atmosféra Hry o trůny je tu silně přítomna. Další dobrá zpráva je, že jsou Weiss a Benioff v nedohlednu, takže scénář vypadá zatím slušně. Uvidíme, kam se bude Rod Draka dále vyvíjet. První díl každopádně za pěkné 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama