Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daemon navštíví svou ženu v Údolí. Viserys a Rhaenyra uzavírají dohody s Velaryony. Alicent se snaží odhalit pravdu o princezně. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (80)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíl mezi Hry o trůny a nablblou telenovelou, byl v kvalitě dialogů a propracovaným příběhem, kde byly intriky kořením, nikdy ne ústředním motivem. Tady zatím sledujeme jen pletichaření. Nic mystického, žádná zajímavá hrozba...nic. Kromě občas prolétnuvšího draka, jsou atributy žánru fantasy využity jen minimálně. Vymyšlená kronika, jakožto návrat ke ždímání osvědčené značky. V tomto duchu dám max. tuto řadu a to jen ze zvědavosti. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoznávame chromého lorda Larysa, ktorý sa mihol v minulej epizóde. Alicent spoznáva svoju chybu, kráľovi je na lodi nevoľno a Rhaeneyra si určuje hranice budúceho vzťahu. Criston Cole si celý milenecký vzťah príliš idealizoval a psychicky svoju prehru nezvládol. Ak po tomto bude žiť, je veľmi otázne, čo sa stane, možno ho Alicent povolá a vyhlási vojnu. Po stránke intríg uspokojivé, aj keď sa to rozbiehalo pomaly. Po akčnej stránke menej, ale je tu trochu brutality. Po vzťahovej stránke uveriteľné, ale sú to nevyzretí amatéri. Kostýmová a atmosférická stránka vyhrávajú. Jazykové okienko: be taken with somebody/something. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizody mě nedokážou příliš okouzlit. Je tady málo všeho. Chybí lepší dialogy, propracovanější podání motivů hlavních postav i celkový čas strávený se zúčastněnými, aby jejich pohnuty měly tu správnou energii a tah na bránu. Je to pro mě polovičaté. Chtělo to ještě inkubaci v scénáristické místnosti. ()

jerisno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyla to nakonec tak špatná epizoda. I když v polovině jsem si říkal, že víc jak dvě bukvice ... ale co to plácám ... dvě hvězdičky snad nedám. Ale ten konec mě docela dostal a k vlastní potěše jsem sáhl k násobnému hodnocení. Takže čtyři hvězdy a zasloužené. Jenom mně trochu vadí lehce se vytrácející fantasy linka, která by dělala z fantasy seriálu, skutečný fantasy seriál. Prozatímní situace se mohly klidně odehrát na kterémkoliv středověkém královském dvoře v Evropě. Tedy nic z říše fantasy. A občasných pár vteřin letících draků to bohužel nespasí. Krále (který je mně jinak docela sympatický) snad draci ani nezajímají i když se stále zaklíná původem z dračí krve a je i jejich králem. Doufám tedy, že se právě fantasy linka dostane více do popředí, tak, jak dominovala v prvních dílech GoT. Tedy aby někde v pozadí číhalo nějaké lechtivé i mrazivé znepokojení i nakukující strach a obavy, které by nekonečné pletichy, podrazy, incesty a rozbíjení hlav, či lámání těl, dokázaly odsunout do pozadí a ukázat, jako nevýznamné až malicherné. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Telenovela s hezkou výpravou a hezkými kostýmy. Nic víc. Místo toho, aby se řešila politika, boj o moc a intriky, všichni se zabývají akorát tím, kdo s kým spí, a kdo s kým v budoucnu plánuje spát. Svorně jsme nadávali na Weisse a Benioffa, když postupně kazili Hru o trůny, ale Weiss a Benioff byli po většinu času, oproti nevýraznému Ryanu J. Condalovi, mistry dialogu a komplikovaného děje. Rod draka je pouze jednoduchoučká vztahovka, která jenom těží ze slávy svého daleko kvalitnějšího předchůdce. PS: Z jakého důvodu se Rhaenyra a Laenor vzali narychlo v nějaké jídelně? Jenom proto, že se na hostině porvali nějací dva no name rytíři, naprosto nevýznamní pro říši? Nedává to smysl. 2,5*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)
  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)

Reklama

Reklama