Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daemon navštíví svou ženu v Údolí. Viserys a Rhaenyra uzavírají dohody s Velaryony. Alicent se snaží odhalit pravdu o princezně. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (82)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač se tvůrci podle mého stále drží dost na uzdě, tak musím pochválit kvality této epizody. A to především dramatičnost, výstava výpravy a jejího postupného krájení atmosféry. Největší problém zatím vidím v postavách, protože snad až na Viseryse nemůžu nikoho odhadnout a přečíst jeho vlastní cíle. Možná je to kouzlo charakterů, které později zpětně docením. Jelikož tohle království je k sobě absolutně chladné, odměřené a samotářské, ostatně jako i ty reálné, tak vybudování si vztahu k příběhu je opravdu pomalejší. Doufám, že se to začne lámat k lepšímu v druhé polovině série, kde nás čeká opět časový skok a tentokrát už jen reálné problémy sedmi království a přiblížení se k pověstné události tance draků. Tohle byla podle mého předpříprava a těžko to hodnotit tak brzo. Hlavní herečky pro Rhaenyru a Alicent mi budou každopádně chybět. ()

jerisno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyla to nakonec tak špatná epizoda. I když v polovině jsem si říkal, že víc jak dvě bukvice ... ale co to plácám ... dvě hvězdičky snad nedám. Ale ten konec mě docela dostal a k vlastní potěše jsem sáhl k násobnému hodnocení. Takže čtyři hvězdy a zasloužené. Jenom mně trochu vadí lehce se vytrácející fantasy linka, která by dělala z fantasy seriálu, skutečný fantasy seriál. Prozatímní situace se mohly klidně odehrát na kterémkoliv středověkém královském dvoře v Evropě. Tedy nic z říše fantasy. A občasných pár vteřin letících draků to bohužel nespasí. Krále (který je mně jinak docela sympatický) snad draci ani nezajímají i když se stále zaklíná původem z dračí krve a je i jejich králem. Doufám tedy, že se právě fantasy linka dostane více do popředí, tak, jak dominovala v prvních dílech GoT. Tedy aby někde v pozadí číhalo nějaké lechtivé i mrazivé znepokojení i nakukující strach a obavy, které by nekonečné pletichy, podrazy, incesty a rozbíjení hlav, či lámání těl, dokázaly odsunout do pozadí a ukázat, jako nevýznamné až malicherné. ()

Reklama

Mukade odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To zabitie manželky bolo smiešne natočené, čo vyplašil koňa či čo, wtf ! ..................... What tttttthe fucking fuck, práve som tesne po dosledovaní tej "udalosti" na svatbe. Aj v tomto seriáli niekomu nečakane ultra preplo (ako Daenerys), lol. ................ Znižujem na "odpad" pretože ten chuj ostal nepotrestaný. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Deamon sa so svojou zákonitou manželkou vysporiadava po svojom.  Kráľ dohodol svadbu s Morským hadom a jeho teplým synom. TO extrémne vyhovuje Rhaenyre, ktorá neplánuje naplniť svoje manželské sľuby. Pred svadobná hostina ale všetko skomplikuje. Prevedenie: O dosť lepšie ako predchádzajúca časť. Dosť veľa vecí sa deje a dosť sa tým posúva aj príbeh. Ak sa tliacha tak to má nijaký význam a nejde to iba tak do vetra. Krvavá svadba za mňa, super nápad. 75% ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu naprosto po všech směrech dokonalé. Je až úžasné kolik věcí se za jednu epizodu stane a přitom není nic uspěchané a vše je přirozené. Criston se nám pěkně zamiloval a už nemá vřelý úsudek. Jsem zvědavý, kam povedou kroky ostatních po tomto činu. Je to dobře rozehrané a člověk tam vidí tu rozervanost uvnitř rodu a jejich pozvolný pád. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)
  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)

Reklama

Reklama