Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daemon navštíví svou ženu v Údolí. Viserys a Rhaenyra uzavírají dohody s Velaryony. Alicent se snaží odhalit pravdu o princezně. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (83)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rhaenyra metaforicky buducemu manzelovi: "..and after, each of us dine, as we see fit". :) heh,.mrska. O to viac ma vsak potesila reakcia "rytiera na bielom koni", Criston-a: "so, you want me to be your whore?!" Pecka! Chlap ma svoju hrdost. :) A nakoniec napatie, ktore by sa dalo krajat pri hostine, co sposobila ohrdnuta kamaratka....fuu :) A velavravne pohlady pocas uvodneho tanca jasne naznacili, odkial sa moze vyhrnut buduci "shit-storm". Stryko? Milenec? 1, ci 2hy? Kralovna? Vyborna cast, i ked postradala "tradicnu" akciu. Az teda na tu v zavere. Ponaucenie? Neplet sa do cesty milujucemu Dornanovi. :) Kamera v poslednych piatich sekundach a pribehnuvsi potkan.....dokonale. 90% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charakteristika některých postav potvrzena, u jiných pak odhalena jejich skutečná povaha a záměry. Daemon je i nadále hajzl sledující své potřeby a má jasný cíl. Laškování s princeznou napovědělo dostatečně. Královna je i nadále čubka, které už nestačí, že pletichařila za zády krále. jistě bude chtít více. Z ochránce Cristona se stala žárlivá uražená svině....zatím tedy asi povahově nejhorší postava. Vizualizace o stupeň povýšila, za pochvalu však stojí především ta všudypřítomná temnota, posílená ještě deštěm, evokující chmurný dávnověk. Atmosféra na hostině by se dala krájet - tolik přetvářky, zloby, závisti a podlosti na jednom místě se jen tak nevidí... ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač se tvůrci podle mého stále drží dost na uzdě, tak musím pochválit kvality této epizody. A to především dramatičnost, výstava výpravy a jejího postupného krájení atmosféry. Největší problém zatím vidím v postavách, protože snad až na Viseryse nemůžu nikoho odhadnout a přečíst jeho vlastní cíle. Možná je to kouzlo charakterů, které později zpětně docením. Jelikož tohle království je k sobě absolutně chladné, odměřené a samotářské, ostatně jako i ty reálné, tak vybudování si vztahu k příběhu je opravdu pomalejší. Doufám, že se to začne lámat k lepšímu v druhé polovině série, kde nás čeká opět časový skok a tentokrát už jen reálné problémy sedmi království a přiblížení se k pověstné události tance draků. Tohle byla podle mého předpříprava a těžko to hodnotit tak brzo. Hlavní herečky pro Rhaenyru a Alicent mi budou každopádně chybět. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nudný kráľ ide do p*če, Daemon je stále najväčší hajzel (a môj najväčší favorit, nech robí čokoľvek) a z kráľovnej sa určite nestane Rhaenyryn spojenec. Sklamala ma len jedna vec, že sa tá urážlivá a uštipačná kurv*čka Criston nakoniec neprebodol. Inak ale super a oproti Prsteňom moci je to záživné, svieže, prepracovaná a postavy bavia dostatočne. Už mi tam chýba zrejme naozaj len väčší počet Starkovcov. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)
  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)

Reklama

Reklama