Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (94)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahově jednoznačně nejlepší epizoda. Problémem je, že jí chybí důslednější build-up pro motivace některých postav. Že Alicent? Ve finále jsem tak rozpolcen, protože bych sice rád negativně ohodnotil absenci dříve zmíněných charakterových "přepnutí", ale... Ten díl je jinak vším, co jsem si od Rodu draka přál. Jako samostatná část příběhu funguje dokonale, ale škodí jí vynechání jedné či dvou předchozích epizod, které by to všechno postavily do smysluplnější roviny. Ale můžu to opravdu vyčítat přímo této epizodě? Asi ne, protože já jsem poprvé v celé sérii nadšeně hltal vše, co mi tvůrci hodili na talíř... A to prostě musím ocenit... ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že zpětně bude přeobsazení několika hlavních rolí (Rhaenyra, Alicent, Laenor, Laena) bráno v kontextu časového skoku mezi pátým a šestým dílem (deset let) smířlivě, ale teď působilo extrémně rušivě, navíc jak Rhaenyra, tak Alicent nepůsobí patřičně starší ve smyslu už ne dívka ale žena a děj nebyl nic moc, což ovšem scénář zdatně sanuje šokujícím závěrem. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvyknout si na nové tváře, nebylo zase tak obtížné. A vlastně celá epizoda, nebyla špatná. Oceňuji opravdu moc zdařilé draky. Asi nejrealističtější, jaké můžete v TV vidět. V jedné z nejsilnější scén uplynulých epizod, si animátoři řekli o nominaci za efekty. Co se týče děje, tak to neškodné intrikánské ňafání nejspíš skončilo. Teď už se přitvrdilo a je to jen dobře. Přesto není důvod k nadšení. Pořád se nedaří spojit do jednoho celku zajímavé události, s hereckou pastvou pro oči a uši. Doufal jsem, že to, co kdysi předváděla třeba Lena Headey, bude stát na Matt Smithovi. Ale postava Daemona, zatím jen neškodně doutná.  Kombinace šokujících zvratů, skvěle napsaných postav a dialogů, byla ingredience, která dávala prvním řadám GoT pořádný říz. V Rodu draka, se tomu tvůrci aspoň trochu přiblížili až teď, v poslední třetině šesté epizody. To je...smutné. Nechci být nevděčný, ale čekám víc. ()

kristianzen odpad!

všechny recenze uživatele

wtf? to jako vážně nebo je 1.4.? Co to je sakra za nesympatické lidi, kteří nahradili naše známé postavy se kterými jsme si vytvořili pouto? nějaké hlavní postavy vymění ale ser criston a jiní jsou zároveň stejní a postaví je vedle sebe jako že nic?! no tak to je už tak absoultně absurdní výjeb s divákem. ti tvůrci jsou normální idioti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minule jsem zahazardoval, zvedl jsem hodnocení na tři kousky a tvůrci mi to velmi správně okamžitě omlátili o hubu. Šestá epizoda byla až děsivě nudná. Kdybych pociťoval záchvěvy vzrušení vždy, když vidím nějaký porod, nepochybně bych si díl užil, protože zrozením nových životů nebo alespoň pokusům o ně, věnovali tvůrci slušnou část stopáže, ale protože si podobné scény neužívám, nebyl jsem nikterak šťastný. Zprvu jsem si chtěl stěžovat na nesmyslně dlouhé časoskoky, ale hbitě jsem si to rozmyslel, když jsem si uvědomil, kolikého utrpení mě tvůrci ušetřili. / Poučení: Po všech těch seriálových a filmových porodech nedokážu pochopit, že do toho jdou ženy dobrovolně. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama