Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (96)

Pes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ide to dole vodou. Pomaly ale isto sa strácam v postavách, najmä pre časté menenie hercov, ktorí absolútne nevyzerajú ako ich predchodci... Nevýrazné hlavné postavy a celý diel o starom lepriakovi, ktorému už vykúpenie zubatej prajeme pri počúvaní jeho stonov. Zase sa to točí okolo intríg, bastardov a týpek bez oka čo bol v minulom diely jeden veľký jebko. Zrazu je najväčši macher (a na 100% by ste si ho pomýlili s jeho bratom ale keďže nemá oko je jasné kto to je). Je to smutné že hodinová časť by mohla mať 20minút a o nič podstatné by sme neprišli. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časový skok, který jsem po objevení fotografií recastu očekával ze všech nejvíc. Aemond dostal ztvárnění, z něhož jde mráz po zádech a zároveň úšklebná radost v každičkém momentu, kdy se objeví a já to opět nevydržím do dalšího pondělí. Farewell poslednímu poctivému vládci na Železném trůně. Teď už to bude jen čistý boj. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi silné emotívne scény striedali trochu zdĺhavejšie pasáže. Viserysov nástup na trón bol vynikajúco natočený a posledná večera (ne)jednotnej rodiny symbolicky predznamenala ticho pred búrkou. Zdá sa, že to bolo poslednýkrát, kedy sa v jednej miestnosti stretli všetci bez toho, aby sa chceli navzájom povraždiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné a neutěšené ve strohých a dokonalých kulisách, co připomenou středověk s úžasnou gotikou. Nejsilnější scéna - cesta k železnému trůnu. A nejbáječnější? Daemonova rychlá práce. Úplně jsem cítil, že jestli se tohle nestane, dojde jen na další prázdné plky o zachování rodu... a tak... Dál nemá cenu se rozepisovat, anžto je lepší vše vidět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tí ale rastú ako z vody. Len ópiový hrabľozub, sťaby kráľ, už rastie do hrobu. Spád to už nejaký má, ale na prekvapenia tu nie je tak skvelá atmosféra, ani šokujúca príprava ako v GoT. Zaujímavé to ale v tých vzťahoch je, takže, čo si človek počne. Na rok 2023 sú hranice hodnotenia už asi iné, keď nič poriadne nevychádza a stačí mu aj pár dojímavých momentov zničeného muža, ktorého si ani nestihol obľúbiť. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)

Reklama

Reklama