Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (97)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by takto vyzerala prvá séria GoT, zrejme by sa tej ďalšej nedožila. Netvrdím, že to bolo zlé. Niektoré scénky boli aj pekne vyhrotené. Ale tvorcovia to zbytočne naťahujú a postave, ktorá si to ani nezaslúži doprajú emotívnu a zdĺhavú smrť. Pričom každý divák vie, že práve to odštartuje poriadne "hádky" o železný trón. A že v tej akože rodinke sú poriadne vypäté vzťahy. Posledné slová nudného Viserysa ma však potešili. Zdá sa, že sa konečne pozrieme aj na Zimohrad. ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem zmiňoval několikráte - kupodivu stará, dobrá, rodinná sága se vším všudy v profesionálním provedení se HBO zdařila, ač po vyčpělém a onanistickém natahování GOT by to asi čekal málokdo. Ač scénáristé a režiséři nepřidali v podstatě žádnou nadhodnotu vyjma zúročení velebohatých zkušeností a ponaučení z desítek dílů GOT, stroj funguje a velmi spolehlivě se valí dál. Ověřené dramatické šrapnely vyvažují sebejistě jalovější pasáže a jakkoliv si chcete udržet distanc, přistihnete se, že vás ta dračí telenovela (zase) baví. ()

Reklama

Kokos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mráz po zádech při poslední cestě krále na trůn. Silná scéna. Poslední řev draka. Seriál mě baví čím dál víc a  GRRMův koncept alternativní středověké ságy, okořeněné lehkými prvky fantasy,  dodržuje seriál věrně. Jinak mě unavují ti zdejší "škemralové o pozornost", co  plavou "proti proudu" a hodí odpad a přitom sledují každý díl seriálu a k tomu dehonestují spokojené diváky (asi bych to neměl psát, protože tím jim pomáhám získávat tu pozornost, o kterou škemrají, ale nemůžu si pomoci - třeba budu zítra moudřejší a tenhle dodatek smáznu). ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za šest let se nic nezměnilo. Kromě toho, že každý stárne úplně jinou rychlostí. Opět se už po 150 řeší následnictví trůnu. A protože to má už král za pár, tak se hecne a před večeří všem zkazí chuť svým odhalením. Díl jsem viděla před 2 hodinama a už teď si z něj skoro nic nepamatuju. Trošku jsem doufala ve větší zásahy Daemona, ale tak snad se z něj ještě vyklube zajímavá postava. Postupně totiž začíná blednou. Do popředí se dostává bratr s jedním okem. Děj opět nebyl nijak zvlášť posunut dopředu. ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný. Strašně mi to zahrálo na city. Jakobych tam byl s nimi. Paddy Considine suprovej výkon. Já ti věřil už od peaky blinders, že jsi dobrej herec ty kluku jeden. Samozřejmě příběh je tragický a je mi z něj smutno... Jsem rád, že nám scénáristi chcou zase ublížit tak, jako v Baelorovi nebo The Rains of Castamere. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)

Reklama

Reklama