Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (97)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi silné emotívne scény striedali trochu zdĺhavejšie pasáže. Viserysov nástup na trón bol vynikajúco natočený a posledná večera (ne)jednotnej rodiny symbolicky predznamenala ticho pred búrkou. Zdá sa, že to bolo poslednýkrát, kedy sa v jednej miestnosti stretli všetci bez toho, aby sa chceli navzájom povraždiť. ()

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní, zase dost politikařením a přetvařováním nabitá epizoda. Noví herci odvádí skvělou práci, přičemž dominuje Ewan Mitchell (Aemond). Králův stav odpuzující a fakt sem nad ním zvládl uronit slzičku, když viděl svoji širokou rodinu v míru a pohromadě; za ztvárnění by Paddy jistě zasloužil nějaké ocenění, protože celou tuhle epizodu si kradl pro sebe. Hudba tradičně pompézní. No a konečně začíná dost patrná rivalita Daemon X Aemond, na jejichž společný osud mám hype od samého začátku🔥 ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by takto vyzerala prvá séria GoT, zrejme by sa tej ďalšej nedožila. Netvrdím, že to bolo zlé. Niektoré scénky boli aj pekne vyhrotené. Ale tvorcovia to zbytočne naťahujú a postave, ktorá si to ani nezaslúži doprajú emotívnu a zdĺhavú smrť. Pričom každý divák vie, že práve to odštartuje poriadne "hádky" o železný trón. A že v tej akože rodinke sú poriadne vypäté vzťahy. Posledné slová nudného Viserysa ma však potešili. Zdá sa, že sa konečne pozrieme aj na Zimohrad. ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlas s Eleanor05...nuda, žádný posun v ději (kromě 6ti let, které jsme přeskočili) a potěší jen maska Viserise. Ale i to jeho umírání bylo k smrti dlouhé. Navíc je zarážející extrémně častá výměna herců a absence externích lokací. Dějová linka jednoho rodu není ničím zajímavá. Hodnocení opravdu nechápu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohl chybět další časový skok, tentokrát 6 let. Se skoky by nebyl problém, kdyby nový díl nevycházel jeden týdně. Za tu dobu toho člověk dost pozapomíná a vždy chvíli trvá, než dokáže spolehlivě přiřazovat jménům tváře. Jakmile jsem se však dostal do provozní teploty, tak jsem si díl nesmírně užil a nebál bych se jej označit za doposud nejlepší. Aegon i jednoočko jsou dokonalí psychopati a neskutečně mě baví. V rámci tohoto dílu však strhl drtivou většinu pozornosti Paddy Considine, na kterého jsem doposud pohlížel tak nějak bez zájmu. Tady mi ovšem vytřel zrak, když ukázal, jak brilantní je herec. Kule rvoucí výkon. Luxusní epizoda, která dává zavzpomínat na nejlepší časy původního seriálu. I když to zpočátku vůbec nevypadalo, tak jsem se konečně dostal do bodu, kdy se nesmírně těším na následující díl. [94 %] ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)

Reklama

Reklama