Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (97)

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Evidentně jsem opět viděl jinou epizodu než zbytek dosavadních recenzentů. V té co jsem viděl já, se opět jen tak z nudy poskočí v čase (cca 5-6 let), přeobsadí se půltuctu herců (o klidně až deset let starší) a 40 minut času epizody se jen žvaní. Pak za pompézní hudby se přibelhá král (belhání a pompézní hudba trvá nějaké dvě minuty). No a pak se zase žvaní - tentokrát více emotivně a jak jinak než o už několikrát omílaném šoku, že princezna má nějak pobledlé děti (s malou sekací vsuvkou). Pak epizoda končí. Čistá definice scenaristického odpadu (a teď zase můžete plakat u mě v inboxu, jak nedokážu ocenit umění). ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavila mě večeře, ze které přímo sálalo, jak u jednoho stolu spolu naposledy sedí budoucí nepřátelé na život a na smrt, protože prostě tomu střetu zabránit nejde. A odcházející král, který tu byl na krátký okamžik před sklonkem života opravdu šťastný, i když ani on nevěřil tomu, že tu rodinu dá dohromady, přes veškerou svojí snahu. A poslední scéna, kde už mluvil hodně z cesty, možná už i ke své mrtvé manželce a jehož slova si jeho stávající manželka zjevně špatně vyložila, když si myslela, že mluví k ní. *palec nahoru* btw... navíc povedený pozvolný zrod osudových protivníků Daemona a Aemonda, kteří jsou si přitom tolik podobní ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: DO kráľovstva prichádzajú vzácny hostia aby potvrdili svoje právoplatné následníctvo. Či už Rhenyra pre svojich synov alebo Rheya pre svoje vnučky. Kráľ už je bezmocný a je na drogách ale keď prichádza k zásadnému rozhodovaniu zasadne opäť na železný trón. Kráľovnine plány sú tým nabúrané a pokračuje hra o tróny. Prevedenie: Tempo sa nám spomaľuje a prichádza čas na intrigy a zákulisné ťahy. Páči sa mi ako sa zrazu kráľovná a Rhenyra hrajú na šťastnú rodinku a stačila k tomu jedna kráľova reč. Syn s páskou cez oko bol mega drsný a začína sa mi ako postava celkom pozdávať nakoľko nám Deamon skrotol. Uvidíme čo sa ale bude diať po kráľovej smrti. 78% ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časový skok, který jsem po objevení fotografií recastu očekával ze všech nejvíc. Aemond dostal ztvárnění, z něhož jde mráz po zádech a zároveň úšklebná radost v každičkém momentu, kdy se objeví a já to opět nevydržím do dalšího pondělí. Farewell poslednímu poctivému vládci na Železném trůně. Teď už to bude jen čistý boj. ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný. Strašně mi to zahrálo na city. Jakobych tam byl s nimi. Paddy Considine suprovej výkon. Já ti věřil už od peaky blinders, že jsi dobrej herec ty kluku jeden. Samozřejmě příběh je tragický a je mi z něj smutno... Jsem rád, že nám scénáristi chcou zase ublížit tak, jako v Baelorovi nebo The Rains of Castamere. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno