Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (97)

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlas s Eleanor05...nuda, žádný posun v ději (kromě 6ti let, které jsme přeskočili) a potěší jen maska Viserise. Ale i to jeho umírání bylo k smrti dlouhé. Navíc je zarážející extrémně častá výměna herců a absence externích lokací. Dějová linka jednoho rodu není ničím zajímavá. Hodnocení opravdu nechápu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda rozhodne patri trpiacemu a umierajucemu Viserysovi, kralovi, ktory zabezpecil dlhe roky mieru a prisiel s "inovativnym" vladnutim, hoci ho mnohi vnimali ako slabeho. Opat raz vynikajuca kamera a napatie medzi clenmi viacerych generacii a rodov. Silny zvrat pri audiencii u "hand-a" a tiez ovladnutie vlastnych nevrazivosti a nalad. Deamon je zatial jednoznacne najrydzejsia postava s nemennym charakterom. Jeho pobaveny usmev pri "exekucii" a i pri "vyprevadzani" blondaveho jednoocka, kedy zrejme videl seba v mladsom vydani mi "imponovali". :) Otazka naslednictva v Driftmarke nebola az tak podstatna, hoci sa dej v tejto epizode tocil primarne okolo nej. Napriek minimu akcie, vyborny scenar a rezia. Hudba v pozadi, tancujuci parik a podlomenym zrakom zaostrujuci kral na clenov rodiny pri stole a chvilocka pohody bol velmi silnym momentom. Pecka. 90% Vidim to na solo akciu "jednoocka". :D ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož se mi závěr předchozího dílu a obecně celý díl zamlouval vrhnula jsem se hned na další a opět se zklamala… Pro člověka, kterému trvá dlouho, než si zapamatuje vzhled jednotlivých postav a jejich jména jsou tyhle časové skoky a opět změny některých herců čisto čistě k posrání. Ještě ke všemu když se mezi sebou všichni množí jak králíci mám v tom kdo je kdo, s kým je spřízněn a tak prostě a jednoduše obrovský bordel. Postavy přicházejí a zase nesmyslně mizí a tak podobně pořád dokola. Kromě toho, že se děj opět nikam neposunul a časový skok znamenal jen to, že se král prakticky rozložil, se nic podstatného nestalo. Pod trůnem se znovu politikařilo a stejně jako předchozí díly se nešetřilo označením bastarde, děvko a jinými nehezkými výrazy. Takže jsme se od prvního dílu, ve kterém se všichni hádali prakticky o to samé nikam nedostali. A proto mě tenhle seriál, všechny řeči okolo a nekonečná stopáž vážně šíleně nudí. Navíc kvůli všeobecné změně herců a toho, že kromě krále a už ani Daemona nemá žádná postava bůhvíjaké charisma se nedokážu s nikým nijak "sblížit", soucítit s nimi a ani mě osud byť jen jediné z nich valně nezajímá. Nad vodou vše držel král a emoce, kterými se zde nešetřilo. Ale, co teď bude dál? ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem byl z časového skoku a "nových" tváří malinko zaskočen, ale tvůrci to opět výborně zvládli a za chvíli se člověk již orientuje. Tenhle díl patří především Králi Viserysovi, který chce za každou cenu sjednotit rozporuplnou rodinu. Jeho snaha je až obdivuhodná. Ukradl si pro sebe scénku v trůním sále a následně ještě u hostiny. Moc pěkný díl a příště očekávám, že se rozpoutá peklo. Viserys je takový Eddard Stark tohoto seriálu. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně epizoda, která si jasně šla za svým cílem. Scénář připravil úžasné dialogy, herci je dokázali skvělé přednést (Paddy Considine si jednoznačně zaslouží chválu) a maskéři a kostyméři ze sebe vydali to nejlepší. Navíc máte rozehrané karty pro další generaci, kdy si potomci můžou mezi sebou vesele pletichařit a vraždit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)

Reklama

Reklama