Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn alternativa k Saw a podobným žárovým projektům, měla napětí, silné postavy, dobré hádanky i pasti. Dvojka se snaží být samozřejmě velkolepější, ale vůbec se to nedaří. O postavy už nemáte strach, netrápí vás věčná otázka kdo, proč, jak a kde. Všechno víte, už Vám zbývá jen ta akce a pasti, které jsou nic moc, sice se tvůrci snaží, ale všechno mi přišlo o hodně víc umělé s né úplně nejsilnějším CGI. Postavy jsou ale zase fajn a past v bance je slušná. Sranda je, jak kvůli rozpočtu dobře vynechat past v letadle. Finále díky castingu postrádá jakýkoliv prvek překvapení. Druhý díl vysvětlil část věcí a dal další možnost pro pokračování, které už by mi přišlo ale hodně zbytečné. O mnoho slabší než jednička, ale i tak na jeden nedělní večer docela slušné.55%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typický neduh sequelitidy, přičemž jednička pro mě byla příjemným překvapením, ale dvojka už mě moc nebavila a způsob jakým vrátila staré postavy do hry mi přišel vyloženě hloupý. Sony by se mělo vzpamatovat a točit v první řadě výborné filmy, které se posléze můžou stát klasikami. Pak i začnou chodit lidi. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je skoro stejně výživný jako první, ale obávám se, že se tato franšíza brzo stane novou obětí pro vydělávaní prachů a dopadne to podobně jako se sérií Saw. Těžko hledám nějaké rozdíly mezi jedničkou a dvojkou, bavilo mě to téměř identicky a většinu si dokonce i stále pamatuju. Ač scénář pomalu, ale jistě dostává viditelné přitažení za vlasy, je to taková nenáročná guilty pleasure popcornovka pro masy, která asi bude lidi pořád lákat do kin. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc. Jednička totiž měla ohromné kouzlo a jedinečnou atmosféru. Zde to zdaleka není takové a co víc, strašně mi chybělo, jak dříve soutěžící snad ještě do poloviny filmu stále věřili, že je to jen hra a nehrozí jim smrtelné nebezpečí. Zde byli naopak až příliš zkušení a možná i přehnaně dobráčtí. Ihned věděli o co se jedná a pracovali jako dokonalý tým, což mne nijak zvláště nebralo. Místnosti byly sice krásně navržené, ale postrádali nějakou výraznější vnitřní nápaditosti. Snad jen s výjimkou ulice New Yourku jsem byl s nástrahami nespokojený a u zůčastněných jsem postrádal nějaké to handrkování, úkázky vypjatých emcí a zoufalostí. Zde se však všichni seběhli jako parta natěšených školáčků a úspěšně řešili jeden hlavolam za druhým. Dalším zklamáním byl závěr, který obsahoval zajímavý zvrat v příběhu, ale dle mého byl neuspokojivě provedený a tím pádem nemůže být doceněn. Od Jedničky to má hodně daleko. 55% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně v poslední době koukám na různá pokračování filmů, které mě zaujali před pár lety. První Escape Room mě bavil jako fanouška samotných her. Navíc byl nenáročný, bez gore a hezky se uzavřel. Vlastně jsem i trochu čekal, že by z toho mohla být série. I tak jsem ale VŮBEC nezaznamenal pokračování. Natož, že by to šlo i do našich kin. Chvála Netflixu, že si na mě vzpomněl. Escape room dva je klasický sequel, který nabídne stejnou porci obsahu jako posledně. Ale na rozdíl od Murder Mystery 2, které jsem recenzoval před chvilkou, tak ER 2 nenabídl vůbec nic navíc. Ačkoli jsem se docela bavil a film utekl, tak u filmu, který má ambice být kvalitní hororovou zábavou (alespoň jako jednička), tak je to zoufale málo. Hádanky jsou zajímavé, ale zvrat na konci slabý a celková zápletka nijak nezajímavá. Tady už bych raději sérii opustil. (48 %) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)

Reklama

Reklama