Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S únikovkami se v posledních letech v realitě roztrhl velký pytel, bylo tedy jen otázkou času, než se s nimi sejdeme formou filmu a předloni se tak konečně povedlo. Jelikož se jednalo o skutečně první záležitost svého druhu, já se bavil a na dvojku čekal už při první avizované premiéře loni v prosinci. Teď už konečně dorazila a byť se nemůže zařadit mezi kousky, u kterých bych děkoval vyšší moci, že jsem je viděl na velkém plátně, pár opravdu promyšlených momentů se zde najde. Jen je škoda, že se opět cílí zejména na sofistikovanost pastí a hororové prvky jako smrt pro tuhle sérii nemají vlastně vůbec žádný význam. [viděno v Cinema City Plaza Plzeň 26.7.2021] ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co dělá v žánrovém označení horor, který tam není zastoupen ani vteřinu. Příběh absentuje a jen se tu plynule přeskakuje z jedné místnosti do druhé. Na této úrovni to vlastně funguje celkem dobře. Únikové sekvence jsou napínavé, řemeslně slušně provedené, ale film nenabídne vůbec nic navíc. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si opakování jedničky, protože dvojka navazuje 😯. No a  jednička byla rozhodně lepší. Napínavější a postavám jsem fandil. U dvojky mi byly postavy cizí a lhostejné. Také tam byly zbytečné matematické a technické záležitosti. Např. U otevírání dveří dcerky myslím že většina populace nepochopila odvození kódu. No snad bude trojka lepší. ⭐⭐⭐ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když připlácnete hororu přístupnost pro děti, tedy PG 13, tak máte horor pro děti. A režisér i scenáristé se můžou snažit sebevíc, stejně je výsledek sterilní soft podívaná. Po dvou letech v kinech přistálo pokračování filmu, který v podstatě jede v zajetých kolejích svého předchůdce, též mládeži přístupného. To znamená, že na scénu se vrací stará známá přeživší dvojice Taylor Russell a Logan Lerman, kterým to spolu stále šlape. A na cestě na sebe navazujícími únikovými místnostmi je doprovodí ještě další čtyři přeživší, co se taktéž účastnili her dva roky zpátky, a nyní budou muset společně řešit více či méně složité rébusy. Tvůrci tentokrát nabízejí čtyři únikové místnosti/scenérie hrůzy: metro, banka, pláž, prostranství s kyselinovým deštěm. Každá ta místa jsou poměrně zajímavá, mnohdy originálně nápaditá svou složitostí, ovšem jakmile se celá sekvence nejrůznějších úloh, překážek, pastí a pastiček má dopracovat k nějakému úmrtí, je to tragédie. Veškerá úmrtí jsou až směšná svojí uhlazeností, korektností a nulovou drastičností. Považte sami, v sekvenci metro se to hraje na smrtící elektrické výboje, to může rozvášnit maximálně tak čtenáře detektivek a příznivce Agathy Christie, určitě ne hororové nadšence. A další smrtící scenérie nekončí o mnoho lépe. Je třeba zmínit zajímavě obsazenou Isabellu Fuhrman, která od dob Siroty dospěla ve vnadnou ženu. Ovšem celkově největším zabijákem hororového potenciálu se nakonec ukázal nevhodný přístupný rating, který prostě zážitek kazí. V každém případě pokračování stále stojí za zhlédnutí. Scenáristický tým z jedničky dostal posily, původní tandem se rozrostl na mírně obměněný kvartet. Režisér Adam Robitel u kormidla zůstal, dělal, co mohl, aby divák neusínal. Celkově je výsledek sterilní, moc napětí zrovna nevyvolal a překvapení (jako v jedničce) se už tentokráte nekonalo. 6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Zabijácke hádankovo 2” je oproti prvotine akýmsi myšlienkovým kvízom. Kým sa v prvej časti dbalo prevažne na originalite zmeny vizuálu prostredia, a s tým spojenými prekážkami, v tomto prípade akoby tvorcovia vsadili všetky karty na “sudoku”. Mne prišla jednotka lepšia, nápaditejšia, no ani toto pokračovania rozhodne nie je tak špatné, aby bolo jeho sledovanie označené za stratu času. K čipsom a Kole Zero ideálna voľba na unudený podvečer. Ja som sa bavil, pričom byť jednou z postáv, tak otrčím kopytá ako prvý .. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)

Reklama

Reklama