Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako spomína Arsenal83 v tomto žánri nič lepšie nie je, stále je to však lepší priemer s lepšími aj horšími pasážami. Asi najlepšou bola miestnosť na pláži s tekutým pieskom a najviac uškodila ulica s taxíkmi. Jednak, nečakane, hru zvládli v rámci politickej korektniosti mladé sebavedomé klitorisáčky k mužom v pomere 3-0,(pochopiteľne neprežil to kňaz, nečakane katolícky) a dážď z kyseliny nijako nepoškodil reťaz (ani náznakom)...Do kina sme na film nakoniec nešli a môžem opäť konštatovať že zase tak strane to nevadí, aj keď v sále by to možno bolo aj za slabšie 4*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování Únikové hry je rozhodně ve všech směrech slabší než jeho předchůdce, a jelikož už právě první díl nebyla žádná hitparáda, tak dvojku jsem si už vážně jako že neužil. Vzhledem k obsahu se zde tvůrci navíc evidentně pokoušejí rozjet pořádně rozsáhlou sérii, k čemuž snad ale nedojde, jelikož mi přijde, že se se svými nápady již dost vyčerpali v jedničce a už tady chvílemi vařili z vody, respektive vykrádali, co mohli, což by ovšem nebyl možná až takový problém, kdyby to ovšem alespoň celé tak nějak trochu fungovalo, či působilo. Co tedy vytknout filmu nemohu, je jeho spád, kdy se těch necelých devadesát minut pořád něco děje, horší je, že nic z toho není jakkoliv zapamatování hodné. Ani mdlé postavy, ani nenápadité hry, ani dějový vývoj. Jak postavy, tak jejich herečtí představitelé jsou totiž nevýrazní a vesměs i nesympatičtí nýmandi, dále veškeré místnosti nemají koule, postrádají wow efekt, a kvůli nim ve filmu chybí i napětí, no a dějový vývoj též nepřekvapí, a to i přes závěrečnou pointu, která se sice snaží šokovat, na mě to ale nezapůsobilo nějak výjimečně. No a samozřejmě na konec jsem si jako zásadní výtku nechal naprostou absenci krve, což odmítám jakkoliv tolerovat, přes to prostě vlak nejede, aby se v takovémto typu hororu neobjevila ani kapička krve, či násilí, s tím ať se jdou tvůrci, respektive studio vycpat. Za mě zkrátka velmi slabý průměr, který toho příliš nenabízí. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě mě to dost zklamalo. Nečekal jsem, že to bude lepší než dost povedená jednička, ale že to bude aspoň důstojným pokračováním. Jenže nebylo. Místnosti sice nejsou špatně vymyšlené, nějaká atmosféra a napětí v tom sice je, ale už to tak dobře nefunguje. Může za to především několik věcí. Jednak se dvojka snaží působit strašně velkolepě a plná zvratů, jenže těch zvratů je přehnaně a navíc se buď dají lehce odhadnout nebo nejsou zrovna nejlíp vymyšlené. Včetně toho závěrečného, který nejen že se dal docela odhadnout, ale navíc opět zůstal otevřený, takže z Únikové hry asi chce Robitel udělat sérii a la Saw a natáhnout ji na co nejvíc dílů. S takovým koncem to ale spíš vypadá jak nějaký díl seriálu. Navíc celý ten Turnaj šampiónů je dost odbytý. Nejen že smrti za moc nestojí, ale hlavně je předem jasné, že tu všichni ostatní kromě hlavní dvojice jsou jen křoví, které dříve či později musí zemřít, proto se je ten film ani nesnaží nějak víc představit, když je to vlastně úplně zbytečné. On to sice ve výsledku je obyčejný průměrný horor na jedno zhlédnutí, žádná katastrofa se naštěstí taky nekoná, ale oproti povedenému prvnímu dílu je to pro mě fakt hodně velké zklamání... Slabé 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. No sláva, sotva jsem odcházel z kina, v hlavě mi šrotovalo, že musí určitě vzniknout trojka! Doufám, že se tak stane. Jednička byla teda o něco lepší, prostě pecka se zajímavými postavami, prostředí labyrintů plných pastí atd. Tohle bylo prostě takové, klasické pokračování, které mělo ale absolutně stejně dobrou atmosféru a technickou stránku, napětí atd jako v prvním filmu. Co se týče pastí – opět byly skvělé, jen si ale říkal, že byly po logické stránce tak složité, že bych jejich řešení snad nikdy nevyluštil, ale co – to kritizovat nechci. Bylo to napínavé, krásně natočené, k ústřední dvojici herců, kteří hráli v hře v předchozím snímku se chtě nechtě přidal tucet jiných hráčů. Určitě mě zabavili, jen v jedničce byly k těm postavám dodány i jejich příběhy o životě, což zde trochu chybělo. Ale nevadí. Ke konci se tu dočkáme i jednoho návratu z postav. A co se týče nepředvídatelnosti úmrtí hráčů, tak to bylo takové napůl. Něco jsem odhadl, něco zas ne. Úplné finále bylo dobré, jen jsem v tomto díle už očekával nějaké větší odhalení a bližší vysvětlení společnosti, kteří vytváří tyto únikové hry … No, snad se toho dočkáme v potencionálně třetím dílu, který doufám, že sakra vznikne! Soundtrack byl opět dobrý, ale ne tak výrazný, abych poznal, že ho skládal Brian Tyler, ale k filmu pasoval. Pátou hvězdu nedávám, ale to neznamená, že jsem si tento sequel neužil! ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Fajn dyzajn únikových místností, ale jinak je to zase jako minule jen tentokrát s mnohem méně sympatickými sidekicky. A tentokrát vám to bude už všechno jedno a budete si jen rochnit v těch vytuněnejch místnostech, kde chcete vidět umírat na sto a jeden způsob další a další lidi. Jenže už je to napodruhý místy až zbytečně únavný, i když únikovky mám hrozně rád. 55% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama