Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Logika jde v Turnaji šampiónů tak trochu stranou a do popředí se dostává akčnost a hra o čas. Místnosti byly fajn (banka, pláž, deštivá ulice), nápady na hádanky zajímavé, ale ten konec... ten to naprosto zazdil. Vlastně mám pocit, že celou tu dobu byl příběh a hrdinové v pozadí a řešily se jen hádanky, a až na konci se to snaží naznačit nějaké - hodně komplikované - emoce. No jo, bude další díl, protože Escape game room prostě frčí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc. Jednička totiž měla ohromné kouzlo a jedinečnou atmosféru. Zde to zdaleka není takové a co víc, strašně mi chybělo, jak dříve soutěžící snad ještě do poloviny filmu stále věřili, že je to jen hra a nehrozí jim smrtelné nebezpečí. Zde byli naopak až příliš zkušení a možná i přehnaně dobráčtí. Ihned věděli o co se jedná a pracovali jako dokonalý tým, což mne nijak zvláště nebralo. Místnosti byly sice krásně navržené, ale postrádali nějakou výraznější vnitřní nápaditosti. Snad jen s výjimkou ulice New Yourku jsem byl s nástrahami nespokojený a u zůčastněných jsem postrádal nějaké to handrkování, úkázky vypjatých emcí a zoufalostí. Zde se však všichni seběhli jako parta natěšených školáčků a úspěšně řešili jeden hlavolam za druhým. Dalším zklamáním byl závěr, který obsahoval zajímavý zvrat v příběhu, ale dle mého byl neuspokojivě provedený a tím pádem nemůže být doceněn. Od Jedničky to má hodně daleko. 55% ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Parádička. Dvojka je sice o poznání naivnější a více spoléhá na náhodu, ale celou dobu to šlape a člověk se královsky baví. V návaznosti na zběsilé tempo sice místnosti přicházejí o svou uvěřitelnost (v tom čase a stresu by na to prostě nikdo nepřišel), ale film tak díky bohu neztrácí na zábavnosti a zvládne zakrýt, že přízemnější a více psychologickou podívanou by scénář asi neutáhl. Jako jednohubka super a trojku bych si dal rád. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S únikovkami se v posledních letech v realitě roztrhl velký pytel, bylo tedy jen otázkou času, než se s nimi sejdeme formou filmu a předloni se tak konečně povedlo. Jelikož se jednalo o skutečně první záležitost svého druhu, já se bavil a na dvojku čekal už při první avizované premiéře loni v prosinci. Teď už konečně dorazila a byť se nemůže zařadit mezi kousky, u kterých bych děkoval vyšší moci, že jsem je viděl na velkém plátně, pár opravdu promyšlených momentů se zde najde. Jen je škoda, že se opět cílí zejména na sofistikovanost pastí a hororové prvky jako smrt pro tuhle sérii nemají vlastně vůbec žádný význam. [viděno v Cinema City Plaza Plzeň 26.7.2021] ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Takový to když sedíte před obrazovkou, s nostalgií vzpomínáte na třeba takový Saw IV a je vám mizerně. Vezmete-li ale v potaz tu chronologii, kdy ze série Saw vznikl právě onen trend skutečných escape roomů (jedna z nejpekelnějších výzev měšťáckého lifestylu), který se následně vrátil zpátky do kin, akorát zredukovaný o makabrózní násilí a tu legrační moralistickou slupku, zjistíte, že jste se jako diváci vlastně taky ocitli v únikové místnosti, která před vás postavila úkol nepouštět se nutně do každé zjevně jen na profit orientované píčoviny jen proto, abyste si udrželi aktuální filmový přehled. To ale kristepane je fakt takovej problém sehnat herce, kteří když už neumí hrát, tak umí třeba alespoň běhat? Nebo scénáristy, kteří někdy byli u toho jak to vypadá když se baví dva lidé? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama