Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

NifKor 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu filmu má tohle pokračování uspěchaný děj, párkrát i předvídatelný s docela průměrným koncem, bohužel má taky ne tak dobře promyšlené hádanky, které pořád vypadají skvěle, ale jsou příšerně uspěchané kvůli stopáži filmu, že to není možný. Film svým způsobem nemá ani skoro žádný seznamovák s novými postavami, a kdyby nějaký měl tak ve finále to je jedno, protože film hned z nějakého důvodu hned ze začátku napálí smrt jedné postavy. Efekty byly průměrný, záporák nezajímavý a nové postavy mi nijak nepřirostly k srdci. Herci nejsou nic extra ale taky nejsou vyloženě špatní. Co filmu musím ale nechat tak je tempo, které si film drží pořád stejné a díky němu film hodně rychle uteče. Název Turnaj Šampionů mi přijde tupý, že nějak nechápu jak ten název teda vzniknul... Ve finále zbytečný film, který mi vůbec nesednul oproti prvnímu filmu. 4,5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedeného Escape Roomu je obdobně solidní podívanou a kdo má rád tyhle variace na Kostku a Saw jako já, tak by neměl nadávat.Film pokračuje hned po prvním dílu a tentokrát sledujeme nic netušící skupinu řešit únikové místnosti s tím rozdílem, že jsou všichni bývalí šampióni, tedy inteligentnější a tak vyřešit jednotlivé hádánky jim nedělá až takový problém, byť pro diváky náročné rozhodně jsou. Film je opět PG13, takže se musíme obejít bez gore, ale v tomhle případě to až tak nevadí, jelikož samotné smrti by v jiném Ratingu nevyzněly lépe.Design Escape Roomů je působivý, samotné hádanky jsou pěkně zamotané, napětím se nešetří a celé je to dost dobře a inteligentně vymyšlené, že se divák nemá šanci nudit, jelikož se jde z místnosti do místnosti. Úplně realistické to možná není, ale to je dobře, jelikož kdyby se to drželo při zemi, tak by to byla nuda jak v reálném životě. Potěšil i závěrečný nečekaný zvrat, takže za mne fajn oddechová a zábavná žánrovka, kterých moc nevzniká, takže nemám problém udělit vyšší hodnocení. Bavil jsem se nadprůměrně.Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typický neduh sequelitidy, přičemž jednička pro mě byla příjemným překvapením, ale dvojka už mě moc nebavila a způsob jakým vrátila staré postavy do hry mi přišel vyloženě hloupý. Sony by se mělo vzpamatovat a točit v první řadě výborné filmy, které se posléze můžou stát klasikami. Pak i začnou chodit lidi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Zabijácke hádankovo 2” je oproti prvotine akýmsi myšlienkovým kvízom. Kým sa v prvej časti dbalo prevažne na originalite zmeny vizuálu prostredia, a s tým spojenými prekážkami, v tomto prípade akoby tvorcovia vsadili všetky karty na “sudoku”. Mne prišla jednotka lepšia, nápaditejšia, no ani toto pokračovania rozhodne nie je tak špatné, aby bolo jeho sledovanie označené za stratu času. K čipsom a Kole Zero ideálna voľba na unudený podvečer. Ja som sa bavil, pričom byť jednou z postáv, tak otrčím kopytá ako prvý .. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nemám problém jít do toho opět za 4 hvězdy. Ano, je to v podstatě okopčené Saw, ale trochu chytřejší, není to zdaleka tak přestřelené a zbytečně brutální a koneckonců je to i v jistých mezích uvěřitelné v tom smyslu, že pokud by někdo dal skutečně hodně peněz, tak únikové místnosti ve hře by byly reálně zkonstruovatelné. Popkorňák jak se patří. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)

Reklama

Reklama