Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma bavil viac ako tento druhý. Úlohy sú síce dobre vymyslené, ale tie s prvého filmu mi prišli lepšie. Viac menej je to to isté, čo ponúkol prvý diel a ako celok je to v pohode jednohubka, ktorá vie byť aj zaujímavá a keďže je to také krátke, rýchlo to odsýpa a moc to nenudí. Pre ľudí, ktorý obľubujú žáner horor, či radi podstupujú hry Escape Room, odporúčam. 55% - 2* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedeného Escape Roomu je obdobně solidní podívanou a kdo má rád tyhle variace na Kostku a Saw jako já, tak by neměl nadávat.Film pokračuje hned po prvním dílu a tentokrát sledujeme nic netušící skupinu řešit únikové místnosti s tím rozdílem, že jsou všichni bývalí šampióni, tedy inteligentnější a tak vyřešit jednotlivé hádánky jim nedělá až takový problém, byť pro diváky náročné rozhodně jsou. Film je opět PG13, takže se musíme obejít bez gore, ale v tomhle případě to až tak nevadí, jelikož samotné smrti by v jiném Ratingu nevyzněly lépe.Design Escape Roomů je působivý, samotné hádanky jsou pěkně zamotané, napětím se nešetří a celé je to dost dobře a inteligentně vymyšlené, že se divák nemá šanci nudit, jelikož se jde z místnosti do místnosti. Úplně realistické to možná není, ale to je dobře, jelikož kdyby se to drželo při zemi, tak by to byla nuda jak v reálném životě. Potěšil i závěrečný nečekaný zvrat, takže za mne fajn oddechová a zábavná žánrovka, kterých moc nevzniká, takže nemám problém udělit vyšší hodnocení. Bavil jsem se nadprůměrně.Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S únikovkami se v posledních letech v realitě roztrhl velký pytel, bylo tedy jen otázkou času, než se s nimi sejdeme formou filmu a předloni se tak konečně povedlo. Jelikož se jednalo o skutečně první záležitost svého druhu, já se bavil a na dvojku čekal už při první avizované premiéře loni v prosinci. Teď už konečně dorazila a byť se nemůže zařadit mezi kousky, u kterých bych děkoval vyšší moci, že jsem je viděl na velkém plátně, pár opravdu promyšlených momentů se zde najde. Jen je škoda, že se opět cílí zejména na sofistikovanost pastí a hororové prvky jako smrt pro tuhle sérii nemají vlastně vůbec žádný význam. [viděno v Cinema City Plaza Plzeň 26.7.2021] ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl drží kvalitu podobně prvnímu, navíc navazuje a odkrývá další nebezpečné hádanky a promyšlené místnosti. Tentokrát jsou do pasti vlákáni šampioni, kteří již jednou peklem prošli a je jen na nich zda se jim to znovu podaří! Poodkrývá se i mozek celých hádanek a překvapivé propojení s jeho dcerou i závěrem, kde nás čeká pokračování. Efekty super, hudba slabší, kamera dobrá, hádanky jako ta v bance, nebo v metru boží. 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla fajn a tohle je klasická dvojka se vším všudy.Princip zůstal stejný,jen mi to celé přišlo ukřičenější,pasti/místnosti jsou rozmáchlejší a víc hightec (čímž jsou méně "uvěřitelné") a jako celek to nemá moc čím překvapit.Jako oddechovka v Saw stylu je Escape Room 2 ok,ale pokud bych si měl vybrat,tak se raději znova podívám na jedničku...60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama