Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

mira007 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy podváděných žen něco na úrovni Bakalářských příběhů a následně jejich společná pomsta jejich mužům.  Jedna z mnoha českých komediálních vztahovek plná hloupých klišé v suchopádném balení s vizuálem Ordinace v Růžové zahradě. Dušan Rapoš s Vejmělkovou sice nezopakovali Fontánu pro Zuzanu, ale i přes tu bídu dám dvě hvězdy za herecké výkony mužského tria. Tomu říkám komediální herectví, což je překvapivé v kousku, který vlastně až tak moc vtipný krom dvou tří momentů nebyl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bojové Vozidlo Pěchoty rozjíždí napadrť ostatky svých partnerských omylů. Někde od scény s oplzlým hasičem jsem nabyl dojmu, že pomoc potřebují především tvůrci této trapňoučké taškařice, protože buď jim někdo ošklivě ublížil, a nebo trpí bludy, že by mohli vytvořit něco zábavného, co není úplně na hlavu. Poslední scéna měla končit tak, že terapeut Kohák skočí pod autobus. Já bych ho pochopil.. ()

Reklama

Monggol odpad!

všechny recenze uživatele

Upozornenie pre divákov, ktorí sa ešte nestretli s filmami Dušana Rapoša: Tento film spôsobuje nevratné poškodenie mozgu, deformáciu psychiky a malígne organické zmeny na pokožke. Pre tých, čo už videli nejaký jeho film: Hrozí akútna nauzea a morálna kocovina. A divákom, ktorým sa tento film páčil, sa odporúča vyhľadať rýchlu lekársku pomoc. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Nechápu, pro koho je film určen. Pro nějaké životem zklamané zapšklé ženské sedící u tv s popcornem v ruce? Trapný film s typickým klišé, jak jsou ti chlapi všichni stejní proutníci a návod jak je dobré se mstít nebo co to bylo? :D Strašný, dokoukal jsem to jen proto, abych to mohl s klidem ohodnotit. Ani vtipné to nebylo. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlé, ale dobré taky ne. Takový český standart posledních let. Spíše podprůměrná komedie o třech podvedených manželkách, které se chtějí a následně se i pomstí svým manželům. Zda je tento námět úplně originální a dotažený do konce, je otázkou. Já myslím, že se z tohoto tématu dalo vytěžit mnohem více vtipných a zajímavých situací (např. rozbíjecí válka mezi Vejmělkovou a Etzlerem byla hodně dobrá). Opět se mi ovšem potvrdilo, že Kohák není herec do filmu, spíše do reklamy, komických scének nebo jako host zábavných/soutěžních pořadů typu Tváře apod.. Jinak herecky ucházející, takový výběr ala Ordinace růžovka :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na to, proč Jana Paulová přijala nabídku hrát ve filmu, řekla: „Předně kvůli osobě režiséra Dušana Rapoše, dále kvůli obsazení a také scénáři. Těšila jsem se na to, že se potkám s Evou Vejmělkovou, což je pro mě úžasně zajímavá bytost. Měly jsme podobný osud, obě jsme na nějaký čas přestaly hrát. Já se jen vrátila za kratší dobu, ona později. Také jsem byla zvědavá na první herecké setkání s Mahulenou Bočanovou a lákalo mě zahrát si partnerský pár s Petrem Rychlým.“  (SONY_)
  • Závěrečná scéna se měla odehrávat u moře. Mělo se točit buď v Turecku nebo v Egyptě. Ale kvůli zákazu cestování se štáb neplánovaně musel přesunout do Čeladné v Beskydech. (SONY_)
  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama