Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspěšná autorka Veronica Henleyová (Janelle Monáe) je lapena v děsivé realitě. V zápase s vlastním vědomím musí odhalit šokující záhadu dřív, než bude pozdě. Vyvolená je hororový thriller od producentů snímků Uteč a My v režii novátorského dua, které tvoří fenomenální Gerard Bush a Christopher Renz (Bush+Renz). (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (98)

tron 

všechny recenze uživatele

10 náckov z 10 tento film hrubo neodporúča! Pri ich finálnej likvidácii som sa spokojne uchechtával, keďže táto háveď si presne takéto zaobchádzanie zaslúži. Je pravda, že scenár nie je až taký perfektný, aký mal byť. Takisto je pravda, že v strede sa nachádza veľmi divná (a pravdupovediac aj nudná) pasáž. No lenže práve vtedy sa odohrá šokujúci twist, ktorý všetko dovtedajšie dianie postaví na hlavu. Odrazu i divnejšie momenty dostanú zmysel (nebudem spoilerovať, ale určite si spomeniete na jeden veľmi konkrétny film od Shyamalana). Za horor by som to každopádne fakt neoznačil. Nie, že by na tom záležalo. Pravdupovediac, čudujem sa, že to neprodukoval Jordan Peele. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to velmi zručně natočeno. Zpočátku je divák mystifikován, že se děj odehrává v době, kdy ještě černý muž pod bičem otrokáře žil, ale skutečnost je mnohem děsivější. Zároveň je to natočené velmi tendenčně, jakoby na objednávku současné protirasistické vlny. Prostě co je černé, je dobré a co je bílé je špatné! Vím, že na Black Lives Matter, ale právě na Americe je nejlépe vidět, jak je to mísení kultur, ras a národů špatné. A Evropa se ne a ne poučit. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Z tady těch nových filmů/seriálů o rasismu, je podle mě Antebellum nejhorší. Příběh je vcelku nezajímavý, přesto se ale na film dívalo dobře. ,,Minulost" je překvapivě o dost zajímavější než prostřih ,,budoucnosti". Postavy ok. Konec byl divný a nelogický vzhledem k předešlým událostem, ale hádám, že hlavní pro tvůrce byla asi myšlenka za cenu pytle nelogických chyb. VYHODNOCENÍ: O DOST RADŠI BYCH NA PLANTÁŽI VIDĚL TU VELRYBU!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Antebellum trpí tým, že nevzniklo už dávnejšie, pretože dnes bude, či už je, vnímané skôr ako film vezúci sa na vlne svojej doby. Ale ak sa od podobných úvah úplne oprostíme tak uznáme, že námet a jeho pointa sú pomerne originálne aj prekvapivé a okrem toho, že majú aj metaforický význam ohľadom prelínania minulosti a prítomnosti, funguje aj fikčný svet filmu. Ak teda vopred viete, že film vás film ťahá za nohu, tak budete zrejme premýšľať nad inými variantami, než nad tou, ktorú na nás tvorcovia vybalia tesne pred tretím aktom. Áno, čiastočne cítime variáciu na istý kontroverzný film z roku 2004 a seriál zo súčasnosti, ale film má svoju jasnú tvár. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor určitě ne, vztahové drama říznuté thrillerem ano. Nevyvážený snímek se skládá ze dvou příběhových linií, z nichž jednoznačně lepší je ta odehrávající se na bavlníkové plantáži. Nebo obráceně, linie ve městě je nudná, užvaněná a jako spojnici pro scény v jiné realitě by jí stačilo pár minut. Monáeová hraje výborně, o tom žádná. Plantážová linie má také báječný vizuál a výbornou hudbu. Pár scén je drsnějších, posledních dvacet minut má spád. Původně jsem měl obavy, že půjde o čistě rasovou problematiku, ale i když ti špatní jsou vesměs bílí, není tomu tak. Možný spoiler: únos mi byl jasný, ale jak se Henleyová do plantážové linie dostávala před tím, to mi tedy jasné není.... Řemeslně i herecky zdařilé, ale kvůli prostřední části pro mne jen lepší průměr. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v Louisianě. (noelcoward73)

Reklama

Reklama