Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách poslední film s Arnoldem na vrcholu. Dobrý scenář, obsazení, skvělá akce a kupa hlášek, tak, jak jsme byli u Arnolda zvyklí. Pak už to šlo s jeho tvorbou z kopce, neměl šťastnou ruku při výběru scénářů ani režisérů. Před politickou kariérou se na dlouhou dobu rozloučil naštěstí velice důstojně třetím Terminátorem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě slušný (ve smyslu koukatelnosti) akčňák trpící hlavně na zbytečně přepálenou délku. I když to vlastně nějak moc nenudí, ale je to prostě dlouhé. Arnold je klasika, Vanessa je fajn, i když by mohla dostat prostoru trochu více, Caan si to evidentně užívá, Kilpatrick má zabijácký knírek. Prostě klasika ústupu devadesátkových akčňáků. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pokud se stanete svědkem závažného zločinu, nemůžete si přát lepšího ochránce z programu Ochrany svědků, než je John Kruger (Arnold Schwarzenegger). Je totiž jedním z nejlepších ve své branži, a neváhá kdykoliv na ochranu "svého" svědka nasadit i svůj život. Což v případě Lee Cullenové (Vanessa Williams) bude muset dělat častěji než je zdrávo, neboť Lee šlápla na kuří oko někomu hodně vysoko, a ve spiknutí je zapojený i Krugerův kolega a přítel Robert Deguerin (James Caan)... Ať si říká kdo chce co chce, Arnoldovi takovéto role maximálně sedí - a vůbec nevadí, že se ve všech filmech tváří nachlup stejně (Likvidátor, Komando, Terminátor (dobře, v Terminátorovi se mu dá jeho kamenný obličej odpustit)). Film perfektně šlape, až na posledních pár minut zbytečně natahované scény v docích, ale naopak zase potěší docela zajímavý závěr. Plus body za krokodýly :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnoldova akční stár se sice na chvilku v Pravdivých lžích nadechla, ale osmdesátkovým záležitostem v 90. letech prostě pšenka už moc nekvetla. Likvidátora si navíc vzal Chuck Russell, pro kterého to byl první akční snímek. Arnold zde překvádí jen takovou další variaci na Terminátora s tím rozdílem, že do toho zakomponuje i trošku té špinavé politiky a nějaký ten podraz spojený s odhalením padoucha. První polovina je docela slušná ale po letadlové scéně, mimochodem dosti přitažené za vlasy, se film začne likvidovat v podstatě sám. Triky jsou ohavné a v krokodýlí scéně až spíše úsměvné. Druhá polovina z filmu udělá béčko až na půdu. Škoda, určitý potenciál jsem zde zaznamenal. 50% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Arnold hraje opravdu...skvěle? Dobře se na něj kouká, působí stylově. A hlavně mě bavilo, že během akce - ať už během přestřelek, nebo během digitálních volovin, dokáže se svojí mimikou působit "místně", takže funguje napětí. Bohužel, to stejný nemůžu říct o Vanesse, která si nic moc nedělá z toho, že jí jdou žoldáci po krku. Vůbec jsem se o ní nebál, i když jí šlo o kejhák. Samotný záporáci pak působí vyloženě trapně a taktika je to poslední, co je napadne. Jsou to jen palety na odstřel. Akční scény mě moc nezaujali. Nějaké přestřelky, sem tam dobrá likvidace, nápad, chvat. Problém mám s tím, že co se týče postavy Arnolda, vůbec jsem za celou tu dobu neviděl jedinou situaci, po které bych si řekl, že on je fakt nejlepší. Místo těch digitálních volovin, by bylo rozhodně lepší přidat nějakou tu strategickou akci, stealth, něco co by vyžadovalo daleko víc úsilí. Proto jsem byl spíš už unaven, kdy Arnold na konci vezme ty dvě laser pušky do rukou. Už to na mě působilo příliš na efekt a vzhledem k tomu, že film nemá dostatek kaskadérských kousků, tak mi zde chybí balanc v akci. Kdyby polovina filmu měla poctivě odvedený akční scény a pak to bylo zakončený závěrečnou brutální řezničinou, kde bude vše explodovat, rozhodně by to působilo přirozeněji a hlavně by to mělo lepší nádech. Bohužel, ani scénář mě nezaujal ničím, taky protože jsem nespočet momentů vyloženě předvídal dopředu, což mě taky moc nepotěšilo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • Film se natáčel od 13. září 1995 do 26. března 1996 převážně v New Yorku na místech The Harlem Rail Yard v jižním Bronxu, Central Park's Sheep Meadow a Chinatown. Dále se natáčelo v Los Angeles, Santa Claritě, Wahingtonu D.C. a v kanadském městě Dieppe. (Trajektt)
  • Rozpočet snímku navýšilo mnoho scén, které byly napsány, natočeny, ale nikdy se nepoužily. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno