Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Pozdní osmdesátá léta v této sérii znamenají žánrový posun k fantasy, který v samém závěru snímku bohužel bolestivě selhává, což odnáší především atmosféra, respektive její zbytky. Tam kde vyniká zajímavé výtvarné řešení (feťácká ulička) a úchvatná práce s barvami (rudá zrcadlová komnata) je cítit osobitý režisérský dotyk, narozdíl od pohádkových koster a zaklínadel, které svou dětskostí a zejména trikovou stránkou, na které se silně podepsal čas, působí jako pěst na oko. Zájem diváka o přehrávající herce není nikterak velký, což ovšem plně vynahrazuje titulní záporná postava, které tentokráte cedí hlášky jako na běžícím pásu. Nebýt žánrově příliš neposedného závěru a přehršle zbytečných triků, jednalo by se zřejmě o vrchol celé řady. Ovšem jen co se týče dynamiky a akčnosti, horor je trochu někde jinde. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Do světa legendárních nočních můr s Freddym jsem nahlédl úplně poprvé a na základě doporučení horrorového příznivce Mr.Apache zvolil místo prvního filmu netradičně tuhle „trojku“. Jak jsem tak trochu předpokládal, tenhle typ přímočárého tínedžerského horroru nebyl tak úplně mým šálkem kávy, ovšem musím uznat, že v rámci toho, čím Bojovníci ze sna jsou, jde o velmi dobře udělaný kus, který i navzdory tomu, že během trikových scén tu občas byl starší věk filmu znát, strčí pořád hravě do kapsy spoustu současné žánrové tvorby. Líbilo se mi zasazení většiny napínavého děje do snů, které zde probíhají na pokračování a postupně se propojují s realitou, zaujalo mě promyšlení snového světa s číhajícím nebezpečným záporákem ze záhrobí i mladičká Patricia Arquette. Ke konci se mi už ty akční boje se všemi netvory zdály utahané a rovněž zbytečně přepjaté, včetně klasického horrorového zvratu k závěru (ve chvíli, kdy se všechno zdá být vyřešené). Zatím se k oblibě tohoto kultu přidávat rozhodně nemůžu, ale coby v jistém směru skutečně originální žánrová jednohubka za mě může být a minimálně na první film z roku 1984, kterým to celé kdysi začalo, se ještě někdy v budoucnu ze zvědavosti podívám. [60%] ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Trojka mě asi baví nejvíc - speciální efekty zde absolutně nemají chybu a Freddy Krueger je zde zlomyslný, nápaditý a všehoschopný ďábel, který si své vraždící hrátky náramně užívá - a divák s ním. Super je rovněž vysvětlení geneze Kruegera skrze jeho matku. Některé scény z tohoto filmu jsou nezapomenutelné (chlapec - loutka tahaný za vytrhané cévy z rukou, dívka toužící po kariéře herečky narvaná do obrazovky televize, atd.), a celkově je to prostě strašná sranda. Dokonalou atmosféru celého filmu podporuje skvělá Badalamentiho hudba. Další díly a remaky už jsem vždy ignoroval, ty tři podle mě bohatě stačily. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo tak třetí díl Freddyho je to nejlepší, co v těchhle letech mohlo vzniknout. Freddy je nepřekonatelná postava ( Má děsivý vzhled, hláškuje, má perfektní vražednou zbraň, může se měnit do různých podob, ano z něj opravdu respekt jde), dokonce má film až neuvěřitelně kvalitní vizuál i efekty, které neurazí ani dnes a nechybí i slušné Gore, takže zasloužená 5* pro nejlepší hororový námět i postavu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden zvrhle zábavný krvavý nápad střídá druhý, Freddy je nevypočitatelný, hlavní náctiletí hrdinové sympatičtí, triky senzační a divák se ani chvilku nenudí. Je to méně horor, ale více fantasy, nicméně většinu scén z tohoto dílu jsem si dobře pamatoval i po nějakých těch patnácti či více letech, kdy jsem ho viděl naposledy. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 01:06:00, kdy vchází Nancy (Heather Langenkamp) do místnosti, kde chce s pacienty provést hromadnou hypnózu, je v záběru vidět mírně se pohybující hypnotické závaží. V následujícím záběru je závaží naprosto v klidu a v dalším záběru se opět mírně pohybuje. (BrianStorker)
  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) zabije Jennifer (Penelope Sudrow), měl Freddy říct: „Tady to máš, tvoje velké vystoupení v televizi!“ Robert Englund tuto větu zopakoval při prvních dvou pokusech, ale při třetím ji změnil na: „Vítej v hlavním vysílacím čase, děvko!“ Režisér Chuck Russell se nemohl rozhodnout kterou větu použít, a tak je zkombinoval. (HellFire)
  • Natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama