Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (125)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší z celé trilogie o olomouckém detektivním týmu. Modré stíny měly sice šílenou kameru, která zabírala v každém druhém záběru jen hlavu postavy a asi tři kilometry místa nad ní a taky nepochopitelně vybledlý a světlý obraz, ale byla v nich zápletka, napětí, zábava a divák neznal pachatele skoro až do konce. Tady byla kamera i obraz standardní, ale příběh nestál za nic. A při tom je to škoda, protože takhle dobrá skvadra k sobě se hodících lidí, co by vyšetřovatelů (Melíšková, Majer, Voříšková, Krobot) tady nebyla od Četnických humoresek a troufám si tvrdit, že Marie Výrová je nejpřesvědčivější a nejzajímavější vyšetřovatelka v české kinematografii vůbec. Takže škoda obsazení i vcelku zábavné čtveřice ústředních postav, které byly utopeny v průměrné, nudné, předem odhadnutelné detektivce. Snad se další části chopí někdo podobnější panu Taušovi, popř. přímo pan Tauš (pokud ovšem vymění kameramana)... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Je to jako když skočíte na sáňky, rozfrčíte to ... a najednou v půlce kopce zastavíte. Slušně rozjetý námět, kterému nechybí napětí ani dobří herci, po druhém díle nahodí stopku. Možná došly peníze, možná to scénáristu přestalo bavit, co já vím. Poslední díl je odfláknutý, rychle odvyprávěný, nijaký a to co se podařilo v předchozích dílech vybudovat, dokonale rozplizne v ničem. 52% ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Lepší než Modré stíny, ale i tak celkově na detektivku takové nudné a nezajímavé. Na první pohled neotřelé téma je zpracováno tak nějak divně. Hlavního pachatele jsem si tipnul hned na začátku (možná to byla náhoda, možná ne, těžko říct), celý příběh se pak odvíjí v zásadě očekávatelným směrem. Arogantní podnikatel, kterému zobou z ruky i starostové a lokální policejní šéfové. Asi to tak v určitých oblastech bývá, vzpomeňme třeba na nechvalně proslulého „knížete z Hluboké“, přesto to dnes už v detektivkách působí jako klišé. A pak tu máme samozřejmě pár nelogičností, které trochu bijí do očí — jakýsi kapitán Mráz od kriminálky tituluje velitele policejní pobočky slovy „váš bývalý velitel“ a nařizuje mu, aby si sundal uniformu. Mám pocit, že takové soudy náleží GIBS a ne kapitánovi od kriminálky. Já jen doufám, že se ČT už nabažila detektivek od Michala Sýkory a že si pro příště zkusí vybrat nějaké zajímavější náměty (a že je taky lépe zrealizuje). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tři medvědi bez Cibulky.. Z obecenstva se ozývá rozpačitý potlesk a já mám za to, že tohle cirkusově-detektivní představení mělo být rozděleno jen na dvě (intenzivnější) dějství. Divák sice uvidí hromadu klaunů, ovšem jejich snaha bavit publikum zaváněla místy až křečovitostí (krotitel Krobot se smetáčkem budiž čestnou výjimkou). I přes spoustu ospalých zvířat a akrobatku ve špitále však musím uznat, že principál je obstojný chiropraktik, protože po Případu pro vymítače napravil notně rozlámanou reputaci.. Zatímco S.Majer si se svou věrnou „jarmulkou“ říká o stále více pozornosti, den ode dne populárnější K.Melíšková mi svou dikcí připomínala dentistku v televizní reklamě na zubní pastu.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za nový smer z materiálu na hodinovú kriminálku urobiť sériu 3x70 minút? Mohlo by to byť seriózne krimi bez tých zbytočných scén, dialógov, odbočiek a situácií, keď sa policajt len tak u veterinára ide odvážiť, aby zistil, že má s topánkami 80 kíl. A možno by pomohlo aj keby policajné centrum nebolo v prostredí verejných záchodov a policajti nerobili vyložené kraviny. Ale aspoň tu oproti Modrým stínom nie je šialená blúdiaca kamera a zvuk skrytého mikrofónu, takže pridám jednu hviezdu naviac. No stále to budú len slabé tri. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě se objevila Thomayerova nemocnice a Holešovická tržnice v Praze. (Brain)

Reklama

Reklama