Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Předlohu sice neznám, ale nějak nechápu, kdo přesně je cílovka tohohle seriálu. Občas mi to přijde dost teen zaměřené, skoro až takové pitomoučké a jindy, že je cílovka spíš pro dospělé. Jako třeba *spoiler* podřezání krku bruslí je vážně pro 13+ publikum? A těch příkladů by bylo víc... Námět nebyl špatný, ale občas to bylo tak zle uchopené, že se opravdu divím, že jsem dala obě série. Některé momenty jsem se bavila, ale jindy jsem si jen povzdechla nad nelogickým chováním hlavních postav. Dost rozpolcený seriál, další sérii si asi nechám ujít... ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo. Tohle je jedno velké zklamání! Tak slušně rozjetý seriál... a tak šíleně zpackaný. Fakt mě o to víc zajímá předloha, protože přece nemůže být tak stupidní. Fakt mě nejvíc rozčiluje, jak tam nikdo nepřemýšlí. Hororová “logika” převládá od půlky série a fakt kazí všechno, co se do té doby povedlo. Jedno špatné rozhodnutí beru, ale tam je co nápad, to totální blbost. A ten konec? A co třeba ten strach? Ten jako už nikdo neřeší? Ach jo. Fakt jsem z toho smutná. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela dobře, ale od cca šestého dílu (bohužel až do konce) se to změnilo v sérii frustrujících momentů. Scénáristé dali postavám spousty veletočů, aby všechny trumfy (resp. klíče) neustále bez větších problémů spadly do náruče záporákovi/záporačce. A závěrečný plot twist celkovou frustraci jen prohloubí. Zajímalo by mě, jestli lidem nevadí, když hlavní postavy nemají nejmenší šanci vyhrát sebemenší bitvu, natož válku. Jako film, nebo jako tak čtyřdílná minisérie by to mohlo být super. Ale na ploše deseti dílů to s divákem trochu moc vyjebává a nikdy vám nepřinese pocit zadostiučinění. ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Tohle není další Stranger Things. Nesympatické a špatně zahrané postavy, které se do jedné chovají jako naprostí idioti. Měli tolik kouzelných propriet a využívali je naprosto nevhodným způsobem místo toho, aby hrdinové vyřídili hlavní zlo už ve druhém díle, na to jsem fakt neměl nervy. V polovině jsem seriál vzdal. PS: Hrozně tomu chyběl nadhled. Zámkovi bydlí v Klíčově a nikomu to nestálo za vtipnou hlášku. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Díky karanténě můžu dokoukávat a rozkoukávat věci co jsem měl v plánu a Zámek a klíč byla jedna z nich. Seriál má sympatické herce a je to takové spíše fantasy než horor a jelikož jsem komiks nečetl jen o něm vím tak mě seriál i v celku bavil. A komiks si určitě doženu. Deset dílů uteče protože jeden mám v průměru 45 minut. Zápletka je docela zajímavá a klíče dávají velký prostor i samotnému divákovi. Několikrát jsem se přistihl jak přemýšlím co bych s daným klíčem udělal já. Efekty a kamera super a co se mi líbilo bylo, že asi až v po půlce série jsem to celý prokoukl, že to nebylo hned. Příjemný seriál s jasným koncem, který nechává otevřené rovnou vrata pro druhou sérii. 75% ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama