Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

lukasch 

všechny recenze uživatele

Tohle není další Stranger Things. Nesympatické a špatně zahrané postavy, které se do jedné chovají jako naprostí idioti. Měli tolik kouzelných propriet a využívali je naprosto nevhodným způsobem místo toho, aby hrdinové vyřídili hlavní zlo už ve druhém díle, na to jsem fakt neměl nervy. V polovině jsem seriál vzdal. PS: Hrozně tomu chyběl nadhled. Zámkovi bydlí v Klíčově a nikomu to nestálo za vtipnou hlášku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zámek a klíč je přesným prototypem rodinných rychlokvašek z dílny služby, která se hned po Disneym této tématice věnuje nejvíc, příliš jí to ale nevychází. Tohle jsme předloni zkusili, aby se seriál rychle přetavil v ten případ, který dokoukáváte jen z čiré setrvačnosti. Každou sérií totiž kvalita klesla prudce dolů. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, hrátky s klíči baví, ale konec mě vyloženě nasral. Neurazilo, ale výrazně nenadchlo. Srovnání se Stranger Things vs. Letopisy Narnie na místě, ale protentokrát bych si vyloženě dal každý seriál/film zvlášť. Zkratkovité, uspěchané, a místy jsem měl pocit, že se chvílemi koukám na teen dramedy, abych za pár minut sledoval fantasy o klíčích. Bylo to zvláštní. Nejlíp hrál Bóďa, který postupem času dostával čím dál méně prostoru. Nina podivná, Tyler nesympatický, stejně tak jeho sestra Kinsley. Finta baví. Škoda, potenciál měly Klíče o mnoho větší, ale drtivě se vyčerpaly na začátku. Ke konci spíš nudily. 60% ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné fantasy osvieženie s rozumným scenárom, ktorý ani v jednej časti nenudil. Na druhú stranu je pravda, tak ako už niektorí podotkli, že niektoré scény si priam žiadali hororovo pritvrdiť. Rozhodne ale zaujímavý námet - čarovné kľúče, ktoré menia realitu a dokážu rôzne čáry máry. Páčilo sa mi aj to postupné odkrývanie kariet celého príbehu a vysvetľovanie jednotlivých dielikov mozaiky. Záver sa dal síce čakať, no ale asi bolo treba niečo vymyslieť do druhej série. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama