Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

GilEstel odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je nechutná slátanina, která nabízí přehršel hloupého vtipu spolu s filmařskou negramotností a prezentací nevkusu. Je zde cítit jakási snaha svést se na úspěchu filmové trilogie Slunce seno. Ale kvalitativně jsme zde o několik úrovní níž. Troška sám před časem prohlásil, že za jedno z největších svých prokletí považuje tento film, protože někteří neznalí lidé mu ho připisují, ačkoli s ním nemá nic společného. A to prosím zaznělo z úst režiséra Kameňáků a Babovřesek. To už je vypovídající samo o sobě. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Slunce, seno, erotika, kde nám rovněž mluví cizinci parádně česky, jen se nám ty poslední zbytky vtipu nějak vytratily. Vezměme kameru, tři auta, pár herců a vyražme točit, však ono nás po cestě něco napadne. Ještě to nemá stopáž na film? Tak tam hodíme nějakou řeč, Heleno, zahraj něco. Kradením smutečních věnců vtip začíná, ale zároveň i končí. Připomíná to křeč devadesátkových pokusů o český sitcom v televizích (bez rozdílu veřejnoprávních či soukromých). ()

Reklama

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

A ja som si myslel, že toto je klasika. Zopár rokov som sa tejto "komédii" v ponuke televíznych staníc vyhýbal, až raz, jedného nedeľného popoludnia ma to prepadlo a ja som len vyvaľoval oči. Tak to bolo vysoko, ehmm chcel som povedať nízko pod moje očakávania. Námet je celkom fajn, a o tvorivých schopnostiach národa českého som nikdy nemal pochybnosti, ale toto je sila. Absolútne minimum zmysluplného humoru a schopnosť bleskového prekonania jazykovej bariéry medzi Čechmi a Francúzmi ma zrazili do kolien. Videl som aj horšie a trápnejšie filmy, ale tých lepších som videl niekoľkonásobne viac. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tento film mě překvapil hned dvakrát. Poprvé v kině, kde jsem se vcelku dost bavil, aniž bych to očekával, a podruhé v televizi po pár letech, kdy jsem se zasmál jednou (když Roman Skamene frajersky naskakuje do auta) a 90% filmu jsem se nudil (aniž bych to očekával). To jen potvrzuje, že hodnotit "umělecké" dílo po jednom zhlédnutí (poslechu) je velmi, velmi ošemetné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

90. léta a brněnský milionář a kšeftař Hošna má sen o brněnském Hollywoodu. Podaří se mu financovat jen první amatérsky pojatou vlaštovku, než ho zavřou do kriminálu a je konec snů. Z tohoto pohledu historických nespoutaných devadesátek ke potřeba tenhle film brát. A popravdě patřil tehdy k těm v kinech navštěvovanějším. Vlastně předznamenal novácké televizní programy pro ženy u žehlicího prkna a pro vypnutí po celodenní dřině. Jinak z toho mám podobné pocity jako choze. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)
  • Film navštívilo v kinech 736 221 diváků a vydělal 12 220 454 Kč. (Pumiiix)
  • Helena Růžičková ke konci filmu říká: ,,Hynku, Viléme, Jarmilo." - odkazuje tak na báseň Máj od Karla Hynka Máchy. (vyfuk)

Reklama

Reklama