Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třetím dílu, určitě se plánuju dívat dál. Ačkoliv mně samotné pečení moc nejde, ráda se kouknu, jak to někomu jinému jde! :D Je to spíš taková poklidná soutěž a to se mi na tom líbí. Velké plus dávám za sympatickou porotu. Co se týče moderátorů, tam jsem dosud na rozpacích. Na Terezu Bebarovou se mi už dívá dobře, Václav Kopta mi se svými vtípky mnohdy nesedí. U soutěžících si říkám, že je to přeci jen první řada... já nevím, podle jakých kritérií se vybíralo, ale jestli tito mají být ti nejlepší z těch co se přihlásili... já chápu, že péct pěkně doma a pod dohledem kamer je sakra rozdíl. Ale co se týče třeba kreativních výzev, tak tam je to jedan velká katasrofa - kreativitu aby člověk pohledal (čest výjimkám) a taky mě zaráží, že u některých úkolů dokáže najednou pohořet valná většina. Člověk čeká spíš něco, co porota pochválí, než to, co se pak bude snažit diplomaticky okomentovat. 3,5* Jo a fandím Petře! :-) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hodnotit pořady podle prvního dílu lze těžko, ovšem už v tom prvním se mi téměř okamžitě vrátily stejné příjemné pocity, jaké jsem měl při sledování The Great British Bake Off, a opustily mě až když díl skončil. Je tam všechno dobré - pozitivní přístup porotců i soutěžících, kteří si navzájem pomáhají, konstruktivní kritika, žádná melodramata, žádné akční střihy nebo dramatická hudba. Naopak nechybí ani přítomnost receptů na webových stránkách pořadu, takže diváci nemusí jen sedět a koukat a ti nejšikovnější mohou i něco vyhrát. Nejvíce tak zamrzí přítomnost motivačního prvku ve formě finanční odměny, který v originále není. Není to sice závratná částka, bohatě by však podle mě stačil poukaz na nákup výrobků ETA v nezměněné hodnotě. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, oproti těm blockbusterům a přespekulovaným a přebarvičkovaným show je tohle střídmě úměrné, docela pohodové, člověk si zaslintá, jde vyjíst ledničku, nikdo se v tom pořadu nesnaží být za každou cenu drsný, přehnaně vtipný, strašně chytrý, takže jako oddechovka v pohodě. Jen nechápu to protežování Kopty. Komu kurnik leze do zadku, že i přes svůj nesporný moderátorský antitalent moderuje kdeco včetně Českých levů/lions? ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem až do konce a musím říct, že jsem sám překvapen, že mě to bavilo. Pravdou je, že jsme se u toho doma vždycky museli ládovat klobáskou, sýrem, brambůrkami, prostě něčím slaným... protože na sladké až tak úplně nejsme. Ale možná právě proto jsme s otevřenými ústy hleděli na to, jak vlastně vznikají takové abstraktní věci jako makronky, trubičky, špičky a vůbec prakticky všechno sladké. Ačkoliv to byla soutěž, krutá, ale spravedlivá a s těmi pekaři/cukráři taková... milá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zhruba takový formát, jaký jsem od veřejnoprávní televize čekal. Zasypaný cukrem, ozdobený střídmým humorem dvojice moderátorů a napínavý tak akorát. Rozhodně nejde o typ agresivní reality show, prostě amatérští soutěžící upečou bábovky, koblížky, koláče nebo dortíky, a na konci pořadu jeden z nich po laskavém a mírumilovném zhodnocení poroty a za potlesku svých kolegů cukrářské klání opustí. Porotci jsou hvězdy svého oboru, ač je „nikdo“ moc nezná, přitom taková Mirka Slavíková vedla/vlastnila cukrárnu v Jihoafrické republice nebo ve Spojených státech, má kupu ocenění a na jejích dortech si pochutnala bývalá americká ministryně zahraničních věcí nebo současný agent 007. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama