Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

MyskaMari 

všechny recenze uživatele

První série pro mne, jakožto pro fanouška britského originálu, byla moc příjemným překvapením. Moc mi nesedly soutěže jako Masterchef nebo Hell's kitchen, kde se jen řve, všichni se stresují, dorty lítají po zemi, hlavně aby se divák nenudil. Tenhle pořad se mi líbil mnohem více, protože ačkoli je zde také časový limit, soutěžící mají čas si se zákusky vyhrát a navzájem si pomáhají. Příjemnou atmosféru dokresluje povznášející hudba a divák se navíc něco dozví, protože jednotlivé části soutěže jsou proloženy krátkými interview. Oproti tomu 2. a 3. série obrovské zklamání. Výbornou porotkyni Mirku van Gils vystřídala nemastná neslaná Michaela Landová. Asi má s pečením zkušenosti, ale do televizní soutěže se teda vůbec nehodí. Hlavně v porovnání s Josefem Maršálkem, který vždy komentuje důvody, proč se soutěžícím něco nepovedlo, a jak to mají příště napravit, vždy přesně ví, co se stalo a je i celkem vtipný. Michaela vidí křivý dort a prohlásí: "Ten dort je nakřivo." My diváci ti děkujeme za postřeh a posíláme klíčenku, ale vidíme to taky. Role poroty v této soutěži je poradit, má mít dostatečné znalosti, aby odhalila, kde nastala chyba. A tohle Michaela fakt neumí. Osobně je mi navíc strašně nesympatická a úkoly, které zadává, mi přijdou mnohem méně kreativní než ty od Josefa Maršálka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu mě zcela jistě nejvíce udivuje fakt, že soutěžící musí podstoupit práci v tak enormním tlaku a předvést v konstantním stresu takřka profesionální pekařské kousky pro ubohých 100 000 Kč a dalších 100 000 Kč ve formě šeku na plechy a hrnce. Pravidelně se dívám od druhé série. Nepřekvapuje mě, že si pořad získal stálé místo v hlavním vysílacím čase České televize. [75 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, oproti těm blockbusterům a přespekulovaným a přebarvičkovaným show je tohle střídmě úměrné, docela pohodové, člověk si zaslintá, jde vyjíst ledničku, nikdo se v tom pořadu nesnaží být za každou cenu drsný, přehnaně vtipný, strašně chytrý, takže jako oddechovka v pohodě. Jen nechápu to protežování Kopty. Komu kurnik leze do zadku, že i přes svůj nesporný moderátorský antitalent moderuje kdeco včetně Českých levů/lions? ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Nemá to napětí a zábavnost Gordonova Masterchefa, ale na druhou stranu to není tak bulvární. Vlastně mě potěšilo, že jde o celkem vkusný a nevlezlý pořad, který překvapí pozitivním přístupem a jakousi laskavostí. Nevím jestli na prime time, ale jinak proč ne, vlastně celkem osvěžující vedle té vší televizní žumpy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama