Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (134)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že tento "rodinný" film obsahuje mnohem více brutality, než leckterý horor. Dobová atmosféra a reálie naprosto perfektní, k tomu skvělá hudba od Musica Bohemica. Skoro všechny postavy, prakticky s výjimkou Magdaleny a kupce Bartoše jsou sobečtí omezení burani, a neplatí to jen o partě pasovských žoldáků, ale i o jejich českých pronásledovatelích a civilním obyvatelstvu. Úctyhodné je i ztvárnění akčních scén a herci si evidentně na úlohách zgustli. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak mi tohle mohlo uniknout. Respektive z drobných střípků jsem si vybavoval, že jsem to už dříve někdy v dětství viděl. Utkvěl mi hlavně ten kat a Boží soud prostřednictvím házení vrchcáb. Atmoška tohohle filmu je fakt dokonalá. Ve filmu hraje naše tehdejší herecká elita a je to sakra znát. Sikitu Vyskočila jsem nikdy jako herce moc nemusel, ale tohle je alespoň pro mne jedna z jeho životních rolí. Musela to být šílená doba. Cestovat z Prahy do Krumlova (a to ještě s koňmi a povozem) nejen že zabralo několik dní po šílených cestách. Už jen to samo o sobě muselo být dost edvenčr. Cestou vás v poho mohl vpohodě napadnout medvěd, vlci a jiná tehdy v našich lesích hojně se vyskytující divá zviřátka. Do toho různí lapkové nebo vojáci všelikých armád. Pro prostý lid bylo jedno zda k nim do chalupy přišel přítel či nepřítel, brali všichni.  Škoda, že takovýchto filmů nevzniklo více. Moc se mi to líbilo. Dávám za 4 krejcary za diavolo lahvičku! * * * * ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Málo platné, Ludvík Ráža uměl vytvořit atmosféru ve filmu jako málokdo (z českých režisérů mne napadá snad už jen Juraj Herz blahé filmové paměti nebo Oldřich Lipský). Tenhle středověký historický film má skutečně prvky hororu, výborně je použitá i hudba a ústřední duo v podání Vyskočila a Kudláčkové (plus Bruno O'ya) dostatečně charismatické. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Zázraky se nedějou..." Nevím jak to bylo s tou červenou lahvičkou, nicméně co vím jistě, že tento film takovým malým zázrakem je. A to nejen proto že jej z velké míry tahne 13letá dětská herečka Michela Kudlačková (známá pro mě zatím jen že seriálu My všichni školou povinni). Hezkou dvojici vytváří s potulným muzikantem v podání Ivana Vyskočila a to zvláště když se dají spolu do zpěvu: "Už kohoutek kokrha, kokrha, naše Manda ospala, ospala, něco se jí zdálo." Přitom to propojení atmosféry drsného středověku (viz zejména úvodní scéna přepadení) s jistou uvolněností, kterou přináší hudba a zpěv vážně funguje. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazený film v čele s estonským hercem Bruno O´ya (Hoff).Zajímavý příběh o kouzelném amuletu zasazený do roku 1611, kdy se malý oddíl pasovkých žoldáků , kteří doprovází bohatého německého kupce, stahuje z Prahy a je pronásledován českým vojskem, čemuž jsou svědky malá dívka ,dcera české služky bohatého kupce a vandrující muzikant Matouš. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Pieseň "Od Krumlova koně jdou" bola vytvorená priamo pre film autorom Jaroslavom Krčekom a jeho súborom "Musica Bohemica". Na zloženie skladby mal iba týždeň, a preto sa pod tlakom režiséra podarila až na druhý pokus. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se na zřícenině Dobronice u Bechyně, v Táboře a Jindřichově Hradci. (rakovnik)

Reklama

Reklama