Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (134)

fragre 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, kostýmy jsou dokonalé. Nádherná dobová hudba, atmosféra předehry Třicetilé války velice přesvědčivě vykreslena. Na dětský film své doby velice syrové. Herecké výkony dobré až výborné. Zvláště Bruno O'Ya v roli rabijáckého žoldnéře je typově dokonalý. Bohužel scénář a režie "jen" dobrá. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Někde na hranici pseudohistorického, mysteriózního a dětského filmu (i když to jen trochu). Výborná Kudláčková. Výborné figury - kromě sedláka, co vezl peníze na splátku dluhu, jsou to všechno křiváci a prospěcháři, schopní pro pár zlatých udělat komukoli cokoli. Jen Ivan Vyskočil mi tu nějak leze na nervy, ale to mi leze asi v každém filmu, kde hrál... ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazený film v čele s estonským hercem Bruno O´ya (Hoff).Zajímavý příběh o kouzelném amuletu zasazený do roku 1611, kdy se malý oddíl pasovkých žoldáků , kteří doprovází bohatého německého kupce, stahuje z Prahy a je pronásledován českým vojskem, čemuž jsou svědky malá dívka ,dcera české služky bohatého kupce a vandrující muzikant Matouš. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra, že by takú nevyčaroval ani Ridley Scott s rozpočtom 200 miliónov dolárov. Spočíva nielen v tom, že je tu všetko špinavé, pochmúrne a zablatené, ale hlavne v postavách, ktoré sú napospol nesympatické, sebecké, bezohľadné a poverčivými bludmi nasiaknuté primitívne svine. Detský film? Ani náhodou. Drsný a presvedčivý obraz počiatku 17. storočia s dobre napísanými dialógmi, spletitým príbehom a niekoľkými zručne natočenými a zostrihanými bojovými scénami. Akurát dej trochu skáče v priestore a čase, akoby sem-tam chýbala krátka scéna, ale v konečnom dôsledku aj vďaka tomu má film celkom svižné tempo. 7/10, ale mierne nadhodnotím, pretože mám dojem, že dnes nežije v tuzemsku tvorca, ktorý by mal gule a talent natočiť čosi podobné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

A to jsem si v pátek stěžoval, že tenhle týden byl filmově prostě slabý a Filmem týdne bude Čapí dobrodružství, a ejhle - dvakrát za sebou pět hvězd. Tenhle film si je totiž rozhodně zaslouží, člověk se u toho nenudí, dobová atmosféra hutná, dokonce to i vytváří napětí a občas to je i trošičku hororové. Herci dobří, kamera dobrá, děj zajímavý... Snad tomu ani nemám moc co vytknout. Plný počet a možná ještě něco víc, uvidím večer. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Žobrákov si vo filme zahrali členovia divadelného spolku Jablonský. Dali im staré handry a vyváľali ich v blate, ale režisérovi sa aj tak zdali málo špinaví, a tak maskérka jednej divadelníčke poliala vlasy a nechty olejom. (Raccoon.city)
  • Režisér Ráža musel na príkaz komunistických cenzorov zázraky poprieť, a preto na konci filmu postava muzikanta povie, že zázraky neexistujú. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno