Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Díky kolegům z MZ jsem dostal tip na tento velmi zajímavý film, který do hororového žánru rozhodně spadá a velmi mu to tam sluší. Eight for Silver (či Cursed) sice není nikterak děsivé ani strašidelné, ale to vůbec není žádný problém, neboť mě ohromila úchvatnou dobovou atmosférou (staré sídlo, mlha, sychravo), kostýmy, samozřejmě prostředím a zasazením (venkov, středověk) a líbilo se mi také navázání na dění v Gévaudanu. A hlavně je to teda - a to hlavně - konečně pořádnej film s vlkodlaky! Přesně tyhle filmy mám rád. Nenápadné, o kterých se moc neví, a o to větší mám pak radost, když ten výsledek za to stojí. Tohle je skutečně povedená žánrová lahůdka. 75%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zamlžené lesy a louky jsou super dějištěm pro vlkodlačí horor. Zasazení do kostýmové historické doby filmu dává punc solidního dramatu. Než v něm ale začnou alespoň trochu fungovat hororové scény, divák takřka rezignuje. Nejdříve jsou zrežírované neobvykle špatně, a později vzbuzují emoce spíše proto, že už lépe známe postavy a drama prožíváme s nimi. Slabou třetí hvězdu dávám za drama, nikoliv za horor. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film už jsem měl nějakej ten pátek na disku ale pořád jsem ho tak nějak odkládal. Měl jsem za to, že půjde o film s vlkodlaky(což poslední dobou moc nemusím). Tohle jsou ale trošku jiný bestie. Měl jsem obavu z CGI efektů ale v tomhle případě to až tak strašný nebylo. To mi spíš vadila kamera(při akci). Příběh a nápad zajímavej ale určitý zkrácení stopáže by to sneslo. Ačkoliv jsem tomu moc nevěřil tak za mě koukatelnej průměr. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Průměrný vlkodlačí horor, který kromě prostředí nemá čím zaujmout.  Banda chlápků vyvraždí jakési cigány a jedna ženská je prokleje pak objeví jakési děcko zuby nasadí si je (proč to dělalo?) a stane se z něho vlkodlak. Je to nudné a táhne se to. Jediná dobrá scéna je porod vlkodlačího děcka nebo co to bylo naopak konec je stupidní a nedává smysl jelikož to děcko je zabíjelo, ale oni pohodička nevadí nám to hlavně, že pokousaní musí umřít, ale děcko nemusí pohodička. Jinak režisér neumí natočit davové scény  jedna je z dálky tak, že o ničem a v  druhé se umírá tak rychle, že z toho máte úplné hovno. Pusťte si radši Romasantu, která je 18 let stará, ale proti tomuhle je zlatá a kvalitní. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Kto má rád atmosféru v podstate na spôsob Psa baskervillského, tak je na správnom mieste. V prvom rade, nejakým drastickým scénam sa Eight for Silver/The Cursed nevyhýba, takže to vie byť občas celkom surové, to je v rámci žánru len prínosné. Tiež, je z toho cítiť, že režisér a scenárista Sean Ellis robil, čo mohol, aby film nebol úplne priemerný. Skrátka je to vidieť, aj čo sa týka výpravy, časových línií a taktiež efekty monštier, nielen že ich aj tvorcovia dostatočne ukázali (občas tu behajú ako živé striebro ;), ale zároveň boli celkom vydarene spracované. /Možný SPOILER, mnohokrát sa tu priamo odkazuje na prípad beštie zo Gévaudanu (Bratrstvo vlků - Hon na bestii), koniec možného SPOILERU./ Boyd Holdbrook aj Kelly Reilly boli v podstate akoby ústredné duo oukej (teda vlastne skôr Kelly Reilly ;). Spokojnosť. Za štyri striebristé hviezdy. ;) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama