Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to tedy určitě lepší, přitom zpočátku film obsahuje všechny ingredience, které jsou zapotřebí aby se horor pěkně rozjel. Bohužel úroveň šla postupně stále níž a níž a výsledkem je v druhé polovině sotva slabé béčko. Bohužel 50% a to ještě s odřenýma špičákama. Nedávné Paroží bylo určitě zajímavější a lepší. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice temný horůrek s několika originálními nápady. Na těch mne asi nejvíce zaujalo pojetí záhadného prokletí, neboť podobné vlkodlaky nikde jinde nenaleznete. Tempo s jakým se děj vyvíjel je však poměrně pomalé a za normálních okolností bych dílo podobného rázu nejspíš nehodnotil tak dobře. Dostala mne však zdařilá a velice temná atmosféra, čemuž bezpochyby napomohla dech beroucí kamera a vizuál. Díky tomu je prožitek mnohem intenzivnější a člověk tak může mít z některých scén skutečně nepříjemné pocity. I tak se však pro mne jedná pouze o lehký nadprůměr a nebýt bezchybné vyvražďovačky na začátku a finální scény v kostele, asi bych ohodnotil pouze třemi hvězdami. To jsou ale pouze příklady akčně hororových scén. Nicméně mne velmi překvapilo, že ačkoli film do teď přímo sršel originalitou, v závěru se ukázalo, že příběh nebude jeho nejsilnější stránkou, neboť rozpletení zápletky snad ani nemohlo být prostší. 70% ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Proč je horor považován za královský filmový žánr? Touto řečnickou otázkou jsem uvedl včerejší seminář a chystal se zahájit svůj odborný monolog. Jeden student však nemeškal a přispěchal s poměrně výstižnou odpovědí, díky které můžeme mimo jiné pochopit, proč Ellis nedokázal z takto slibného námětu vytěžit více: "Protože na horor nelze mechanicky aplikovat tvůrčí metody a postupy, se kterými režisér slaví úspěch v rámci jiných žánrů." Úvodní třetina snímku ještě snese velmi přísná měřítka, kdy se Ellis blýskl neotřelým zpracováním cikánského masakru, během kterého například chytře používá dlouhý ultraširokoúhlý záběr. Postupem času ale bohužel dochází k určitému zacyklení. Ellis již nedokáže příběh uspokojivým způsobem rozvíjet či jednotlivé scény adekvátně variovat, a tak nám v pravidelných intervalech servíruje prakticky identický snový výjev. Zuby si však vylámal především na otřesné CGI animaci, se kterou se zároveň pojí ono specifikum hororového žánru. Atmosféru mohu budovat jedině za předpokladu, že daný fikční svět působí bezvýhradně uvěřitelně, čehož rozhodně nedosáhnu přítomností monstra jako vystřiženého z produkce studia Asylum. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu snímku The Cursed udělit pouze tři slabší hvězdy. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Viac ako čistokrvný horor je film mystery drámou. Viac ako napätie funguje ponurá atmosféra 19. storočia a námet mal určite väčšie ambície aké sú zúročené v scenári. Ja mam ale slabosť pre podobné témy. Chladné lesy, strach z neznámej hrozby a mýticke pozadie sú ingrediencie ktoré si vždy rád dám. Ajkeď ani jedna postava nie je výrazná, pár motívou mohlo byť rozvinutých viac (strašiak, preludy, fungovanie premeny v beštiu) a niektoré scény pôsobia fakt lacno. CGI bolo strašné a pritom sa väčšinu času krásne pracuje s minimálnym ukázanim monštra na detail. Do toho sa našli aj fajnové krvavejšíe pasáže a vlastne celý rozbeh mal správny tajuplný nádych. Bol som spokojný ajkeď určite nejde o výnimočný film na viac pozretí. Klišé sa ždíma na maximum a záver nemá takú silu aku chce. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ja som sa tak bál toho posteru :D Ako skutočne vážne. Veď sa naň pozrite! Veď to je jak Mila v pôvodnom obale v regáloch Lidla počas retro týždňa. Každopádne, za mňa solídna monsterovina. Možno nie excelentná, no ten historický nádych a atmosféra doby v sychravom šate taktiež dopomohli k tomu, aby som dosiahol toľko žiadaný, dobrý dojem. Trošku prihodím .. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama