Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další Bratrstvo vlků, ale místo dobrodružného či  alespoň napínavého  honu na vlkodlaka jsem dostal  mlhavý atmosférický pomaláč s kletbou staré hnusné brécy, kde místy i něco čvachtlo, ruplo, šplíchlo a klasickými vlkodlaky se Sean Ellis spíš jen inspiruje. Vcelku dobré, ale nijak zvlášť pohlcující aneb důkaz toho, že samotná atmosféra  dobrý horor nedělá a v mlze se tu skrývá nejen netvor (srovnání s Glumem sedí) ale i charaktery postav, scénář a vlastně smysl celého vyprávění, které spěje od zbytečné scény z 1. světové války k jejímu zbytečnému vysvětlení v závěru.  A vítězem se stává stříbro, což moc nedává smysl, ale jako závěr je to zajímavý, ne? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka nebo silnější trojka. Devízou The Cursed je opravdu povedená dobová atmosféra - staré sídlo, sychravý venkov, hustý les utopený v mlze. Opravdu to působí jako stará hammerovka. Celé se to nese v seriózní rovině, není zde ani náznak humoru, což je poměrně osvěžující. A pár echt hororových scén je vyloženě božích (pitva). Bohužel v několika scénách to celé lehce zaškobrtne. Ti pseudovlkodlaci v celkovém pohledu občas působí nepřesvědčivě, u několika scén útoků pak režisér používá takový debilní rozmazaný filtr, asi právě proto aby zakryl trikové nedostatky, což se do té krásně nasnímané temné gotické nádhery všude okolo fakt nehodí. A dále pak silnějšímu zážitku neprospívá fakt, že k postavám si úplně nejde vytvořit žádné pouto (hlavní patolog/vyšetřovatel mi přišel nesympatický, ostatní jsou buď zmrdi, anebo mají málo prostoru). Nicméně ani přes vcelku štědrou stopáž (a předvídatelnost) mě to ani minutu nenudilo a užíval jsem si, jak pěkně atmoséfricky je to natočené, takže se přikloním spíš k té slabší čtyřce. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice temný horůrek s několika originálními nápady. Na těch mne asi nejvíce zaujalo pojetí záhadného prokletí, neboť podobné vlkodlaky nikde jinde nenaleznete. Tempo s jakým se děj vyvíjel je však poměrně pomalé a za normálních okolností bych dílo podobného rázu nejspíš nehodnotil tak dobře. Dostala mne však zdařilá a velice temná atmosféra, čemuž bezpochyby napomohla dech beroucí kamera a vizuál. Díky tomu je prožitek mnohem intenzivnější a člověk tak může mít z některých scén skutečně nepříjemné pocity. I tak se však pro mne jedná pouze o lehký nadprůměr a nebýt bezchybné vyvražďovačky na začátku a finální scény v kostele, asi bych ohodnotil pouze třemi hvězdami. To jsou ale pouze příklady akčně hororových scén. Nicméně mne velmi překvapilo, že ačkoli film do teď přímo sršel originalitou, v závěru se ukázalo, že příběh nebude jeho nejsilnější stránkou, neboť rozpletení zápletky snad ani nemohlo být prostší. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokus o konečné řešení cikánské otázky, neboli řízený pogrom na cikánskou tlupu neoprávněně squatující na cizím pozemku, se neobejde bez následků pro celé širé okolí. Příšerná kletba si vybírá jednu oběť za druhou a konec je v nedohlednu. Klíčovým prvkem celé téhle temné záležitosti jsou děsivé umělé zuby, vyrobené z čelistí umrlce a Jidášova stříbra. By mě ovšem zajímalo, kde by banda cigošů přišla k Jidášovým stříbrňákům, respektive kde by je ukradla. A ještě něco mi na filmu neštymovalo - mix anglických a francouzských jmen, ačkoliv se děj zjevně odehrává v Anglii (snad tedy Normanské ostrovy?). Ale jinak je to rejžovitě zručná, scénáristicky dobře vykoumaná, vizuálně pohledná, slušně hustoatmosférická a mile krvavá pseudovlkodlacká horrorová podívaná. A velmi velmi volně založená na jedné o ca sto let starší patálii, jak jsem se po filmu dočetl: https://cs.wikipedia.org/wiki/Gévaudanská_bestie ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zamlžené lesy a louky jsou super dějištěm pro vlkodlačí horor. Zasazení do kostýmové historické doby filmu dává punc solidního dramatu. Než v něm ale začnou alespoň trochu fungovat hororové scény, divák takřka rezignuje. Nejdříve jsou zrežírované neobvykle špatně, a později vzbuzují emoce spíše proto, že už lépe známe postavy a drama prožíváme s nimi. Slabou třetí hvězdu dávám za drama, nikoliv za horor. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama