Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

VOD (1)

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Já už jsem si za poslední dekádu, no, už to bude spíše delší časový úsek, zvykl na skutečnost, že na mě všechny ty horory působí pramálo hororově. Takový ten pocit mrazení, který by se v těchto vedrech obzvláště hodil, doprovázený pocitem nejistoty či přímo obav z neurčité hrozby při noční cestě na záchod jsem už dlouho nezažil a nedostavil se ani tentokrát. Zmátl mě i obsah na Netflixu, z něhož cituji první větu: "Začátkem devatenáctého století dojde ve francouzské vesnici s temnou minulostí k sérii brutálních vražd." Já nejsem zrovna skvělý matematik, ale pokud odečtu od číslovky 1917 číslo 35, vychází mi rok 1882, a ten pro mě fakt není začátkem devatenáctého století. Kromě toho mě mátla všudypřítomná angličtina a zejména hlavní hrdina John McBride, ale nakonec jsem si zvykl, Skotům se ostatně ve francouzských službách vždycky dařilo. Pochmurně tíživá atmosféra byla skvělá, CGI tragická, herecké výkony chválím a pro lepší výsledek bych rozhodně více zapojil střihače, který by jistě dokázal vytřídit zrno od plev, a zkrátit tak poněkud přebujelou stopáž. Ale jo, nebylo to špatné. / Poučení: White guilt je stále v kurzu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době zajímavý vlkodlačí horor, který nešetří krví ani strašením. Zcela volně navazuje na příběh z filmu Bratrstvo vlků (2001), proto se odehrává na francouzském venkově na sklonku 19. století. Tedy mně to přišlo spíše jako Anglie, ale nechť, jako problém to nevidím. Když Seamus Laurent rozhodne, že Romové, co se usadili na jeho pozemku, budou zmasakrováni, ač měli na něj nezpochybnitelné právo, přivolá na svoji rodinu i okolní lid kletbu vlkodlaka, kterou není snadné zlomit. Tedy popravdě nejprve se všichni romské čarodějnici vysmívají, pak už je ovšem pozdě. Patolog John McBride, který se sem vydal v domnění, že pronásleduje stvůru, co ho připravila o rodinu, se rozhodne místním pomoci. Noční můry se strašákem jsou perfektní, všudypřítomná mlha dodává správnou pochmurnost, vizuál je fajnový, zejména přírodní scenérie, mrtvých spousta. Masakr v kostele dá vzpomenout finální scény z Amerického vlkodlaka v Londýně. Co mě trápí nejméně, je počítačová bestie. Prostoru má minimálně, většina je na divákově fantazii, a zas tak úplně mizerná není. To Asylum by předvedlo, jak vypadají levné pixely (i když poslední dobou se vylepšilo). Líbila se mi i výstavba příběhu, kdy se kruh uzavře a divák pochopí, co že to na začátku viděl. Reillyová je stále velmi půvabná. 4,5* p.s. co je ochotna udělat milující matka pro svého syna? Všechno. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

The Cursed nakonec nesplnil prvotní nadšené reakce “jeden z nejlepších hororů roku“. Jedná se ale ve finále o povedený kousek s dobovou atmosférou, kde dojde na pěkně natočené sekvence, několik nepěkných krvavých scén a solidních hereckých výkonů. Problém je ale ten, že styl hororových scén se opakuje a s postupem času se film nikam dějově neposouvá a postavy nejsou dobře prokresleny a nebo mají méně času na plátně. I přesto se jedná o vcelku povedený snímek, který by měl fanoušky hororů potěšit než zklamat. Stopáž ačkoliv má skoro dvě hodiny nenudí a film dobře odsýpá. Divák se ale nakonec neubrání pocitu, že z tohohle filmu se dalo vytěžit mnohem víc. 6/10 Více ZDE :-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film už jsem měl nějakej ten pátek na disku ale pořád jsem ho tak nějak odkládal. Měl jsem za to, že půjde o film s vlkodlaky(což poslední dobou moc nemusím). Tohle jsou ale trošku jiný bestie. Měl jsem obavu z CGI efektů ale v tomhle případě to až tak strašný nebylo. To mi spíš vadila kamera(při akci). Příběh a nápad zajímavej ale určitý zkrácení stopáže by to sneslo. Ačkoliv jsem tomu moc nevěřil tak za mě koukatelnej průměr. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Veškerá negativa, která tu ostatní vyjmenovávají v komentářích jsou pravdivá a u mě převažují nad těmi klady, proto i teď po třech měsících od projekce, mám celkem problém vzpomenout si, co se mi na tom líbilo. Obecně mám tak trochu neidentifikovatelný problém s dobovými horory, protože většinou u mě dopadají v hodnocení bídně. Tady skóre nejvíc pokrátí určitě ten nechvalný, nesympatický patolog v podání  Boyda Holbrooka, kterému ta role prostě nějak nedopadla v dobrém světle, za což pravděpodobně může scénář. Ty efekty byly taky průser na ten hype, co se tu po releasu vyskytoval a to monstrum bylo jedním slovem průser. Přivírám oči a dávám tři, ale vzpomínat na to bohužel nebudu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Sean Ellis uvedl, že inspirací pro tento film byl film Vlkodlak (1941), ale zároveň se rozhodl dát mu vlastní význam. Uvedl, že jeho významem je metafora závislosti v tomto příběhu. (Johnny.ARN)
  • Film byl dokončen v roce 2021, ale mezinárodně vydán až v roce 2022. (Johnny.ARN)
  • Boyd Holbrook (John) si scénář zamiloval natolik, že přesvědčil režiséra Seana Ellise, že dokáže úspěšně zahrát britskou postavu, což se také stalo. (Johnny.ARN)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama