Reklama

Reklama

Chůva na zabití: Krvavá královna

  • USA The Babysitter: Killer Queen (více)
Trailer

VOD (1)

Před dvěma lety Cole unikl ze spárů satanského kultu. Teď ho čeká ještě něco horšího – střední škola. A démoni z minulosti mu nepřestávají dělat ze života peklo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pokračování Babysitter sice bohužel nedosahuje nadprůměrných kvalit velmi povedeného prvního dílu, nicméně v rámci subžánru, tedy komedie/horor, jde stále o sakra zábavnou taškařici, které nechybí obě zásadní ingredience, a to samozřejmě ve funkčním provedení, tedy spousta vážně povedených vtípků a slušná porce efektních gore scén. Humor pak spočívá především v situačních, často i dost neortodoxních momentech, narážkách a vtipných filmových odkazech, a krvavé cákance pak v až přehnaně explicitních mordech, které nemají daleko ke klasickým splatterovým masakrům. Příjemný dojem tu dále vyvolávají i sympatické postavy, ztvárněné nenudícími herci, ucházející atmosféra a jeden vážně nečekaný dějový zvrat. Proč ale přes tyto všechny pozitiva nepůsobí dvojka už tak dobře jako přecházející díl? Jednak očekávaně zmizelo ono kouzlo překvapení, o co vlastně v zásadě půjde, ale především, zatímco v ostatních pokračováních se většinou tvůrci drží hesla „všeho víc“, zde McG poměrně dost ubral nohu z plynu, a jak toho humoru, tak těch řezničin je očividně méně, a ve výsledku to tudíž už není taková jízda, jakou byla jednička. Nicméně i tak musím zopakovat, že se pořád jedná o velice svěží, funkční a zábavnou podívanou, u které nemusí mít potenciální divák žádnou obavu, že by se nudil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat ne úplně nízkým hodnocením.....je to ještě blbější, než předchozí snímek. Unavuje mě, když hlavní postava je čistokrevný debil a ty okolo na tom nejsou o moc lépe. Nebaví mě trapný a primitivní humor, který je tak křečovitý, až znechutí. Nemám na mysli slovník, ten mi u podobných filmů vůbec nevadí, ale slátané věty, co mají být zřejmě vtipné, jenže jsou trapné. Ani parodie a odkazy na řadu snímků nepobavily, jelikož neměly žádnou přidanou hodnotu. Triky laciné, gore by místy šlo, ale je rovněž levně pixelové. Hlava oddělená surfovým prknem, useknuté ruce či padající lustr z paroží by více potěšily, kdyby místo levného software šlo o klasické mechanické efekty. Jednu hvězdu z milosti, druhou za Dead Kennedys a Jefferson Airplane. Jestli má být mezititulková scéna lákadlem na další díl, tak já ho rozhodně vynechám... p.s. to se nenašla ani jedna pořádná kočka? Samé držky... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na první díl poněkud kostrbatě naroubované, ale to není ten největší problém. Tím je místy křečovitá snaha o vtip, která do určité míry devalvuje povedené fórky a na můj vkus až moc sekvencí, kdy McG nemá co říct. Naopak plusem je vynikající gore, kterého by mohlo být klidně i víc a perfektní muzika v podání Queen či Dead Kennedys. Herecky OK, ale zamrzí malý prostor pro Samaru Weaving, na které první díl stál a i když byl zbytek castingu v pohodě, nebyl tu nikdo, o koho se film mohl vyloženě opřít. Průměr. 50% ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

První díl z roku 2017 se tvářil jako cool horor, nicméně tak nějak se v průběhu stopáže transformoval do praštěné komediální záležitosti, u níž jsem se nemohl přestat smát. Druhý díl na to šel epicky rafinovaně a veškerý hororový element jde úplně stranou, pročež zbyla jen ona komediální stránka, která je ale bohužel jen neutuchající přehlídkou infantilní trapnosti. Veškeré rádoby vtipné gagy vůbec, ale vůbec nefungují, pročež dostanete nataženou a extrémně debilní podívanou, která aspiruje na jeden z nejhorších filmových zážitků roku 2020. Nebrat. PS: Až bude chtít McG příště něco dalšího točit, hoďte na toho blázna síť! (Netflix) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pokračování Chůvy na zabití jsem zhlédl jenom pár chvil po jedničce, což mělo své výhody, ale i nevýhody. Nemusel jsem si připomínat děj a všímal jsem si nejednoho odkazu na předchozí díl - v čemž ale tkvěly ty nevýhody: Nejenže se jedná o vyvražďovačku, jde i o totální vykrádačku jedničky, která jenom děj posouvá do větší absurdity a na nejednom místě jede proti logice svého předchůdce. Jenna Ortaga byla fajn, ale její účast nepomohla, zatímco Emily Alyn Lind byla vyloženě na pěst. Samotný závěr filmu byl jen trpkou třešničkou na tomto bizarním krvavém dortu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Když v čase 01:03:40 Cole (Judah Lewis) s Phoebe (Jenna Ortega) vstoupí do sklepa, jsou tam rozsvícená vánoční světélka, ačkoli je nikdo nemohl zapnout. (JimmyBook)

Reklama

Reklama