Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Juto 

všechny recenze uživatele

Trochu gangsta, trochu zločinu, obrovský ponor do súbojov holými päsťami, sekanie mačetami, krv a násilie. Nie je to hlboká psychologická štúdia akéhokoľvek druhu, je to len výsledok veľmi dobrej práce. Dostal som viac, ako som očakával, a som si istý, že ak máte radi tento typ filmov, nebudete sklamaní. 7/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Štýlový hooligans film s niekoľkými naozaj charizmatickými bitkármi (Golden, Kaszub) a vynikajúcimi akčnými scénami (najmä súboj v lese a v ringu). Stopáž však mohla byť kratšia, na takmer 2,5 hodiny sú príbeh a zápletka (bitky, drogy, pomsta) pomerne banálne. Osobne ma však sledovanie osudu lekára/chuligána Dawida bavilo po celý čas, ale úplne rozumiem, ak niekomu prišlo zbytočne zdĺhavé. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Furioze by sa dalo čo-to vyčítať, avšak v kontexte stredoeurópskej, respektíve východoeurópskej "gangsta" tvorby ide bez diskusie o veľkofilm. Kam sa hrabe inak solídna Čiara, čiže aj preto mierne nadhodnocujem oproti tomu, čo považujem v prípade tohto filmu za objektívne hodnotenie. Vzhľadom na udalosti by mohlo ísť pokojne o seriál, takto všetko pôsobí skratkovito, o hlavnej postave sa toho veľa nedozvieme a mala dostať väčší priestor. Paradoxne tak film pôsobí mierne uťahane, ale držia ho hore niektoré kvalitne nakrútené scény (stretnutie s futbalistami, bitka v lese, aj niektoré ďalšie) a príťažlivé prostredie, v ktorom sa odohráva. V úlohe nesympatického a tupého Goldena som si celý čas predstavoval Roberta Carlylea, hneď by to celé pôsobilo dramatickejšie a táto "nula" by nebola pre policajtov iba "nula", ako sami poznamenali. 70% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Střihače a scénáristu bych poslala na převýchovu do sportovního tábora funoušků jakéhokoliv FC a nebo zpátky do školy.. Ta policajtka byla tak blbě napsaná, že kdyby tam vůbec nebyla, tak by se vůbec nic nestalo. Doktor a jeho proměna v chuligána byla naprosto idiotsky neskutečná a neuvěřitelná. Sice to dívatelné je, ale dost často s velkým sebezapřením. Jak říká klasik : "Příliš mnoho zajíců, psova smrt" a nebo je to naopak?  Za mě 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vymaštěnci sobě. Nauč animálního debila boksovat a dáš mu sebevědomí rozbíjet atom. Tedy lépe řečeno - atomovi držku. Když se hluboce vypatlaná jednomuňka protře v pouličních bitkách, nebo ji nedejsatan někdo dá průpravu v nějakých bojových sportech, a ona začne k tomu všemu mentálnímu neštěstí ještě chodit na ligový fotbal, stává se z ní agresivní vypatlaná jednomuňka a vesměs jednoznačná společenská hrozba aka „chuj-ligán“. A přesně o takových ogólnopolskich pilířích a motorech společnosti a jednonožních kriminálnících je tento film. No film … Ono je to satanžel stejně pohlupavé až neurovegetativní jako vlastní aktéři, scénář patrně napsala nějaká ta kontuze už tak nevyvinutého mozku z jejich řad, a tak se jako qocientní zabržděnci chovají nejen ty oligofrenní pokerované ovarové krky, od nichž se to a priori očekávalo, ale také všichni kolem, včetně orgánů. Navíc je to vzájemné nadšené sebemrzačení znepřátelených shluků améb dost anemické a poměrně trapně natočené. Měl jsem jednou s několika přáteli to ponížení zabřednout do těžce přesilové, hluboce intelektuálně filosofické rozpravy s právě těmi tolik kulturními a nesmírně sofistikovanými funoušky Lechu Poznań, podotýkám, že šlo z naší strany výhradně o obrannou debatu, když jsme jdouce takhle kolem byli zcela bezdůvodně napadeni všemi možnými ad hominem argumenty, ostrými i tupými, co zrovna měli ti oduševnělí miláčkové po chápavé končetině, a povím vám, že se vskutku jedná o pitekantropální výkvět evropské animální scény bez jakéhokoliv morálního či sociálního imperativu,  jednoznačný evoluční důkaz toho, že jsme se vyvinuli z opic, přičemž mnohé pomalejší z nich stále ještě evolují, a pádný argument k okamžitému plošnému zákazu křížení uklízeček s řidiči hovnocuců pod trestem sociopatického rozšlapání hlavy. Pro některé pšontkovské aktéry bylo tehdy to vědecké sympozium vskutku povznášející, než dopadli na zem, jiní skončili s otevřenou myslí, načež měli krk a ramena celé od pilin a hoven, a například takový já jsem si odtamtud odnesl solidní otřes intelektu, naštípnutou dickci a zhmožděniny percepce jsoucna. Čili mám za to, že dělat z některých těchhle mozkově i civilizačně atrofovaných, nehumánních velepičusů kůl lidové čestňáky a fajnově správňácké bojovníky proti drogové mafii, notabene ještě takto retardovaným skriptem, je přinejmenším diskutadebilní a něco jako honit si nad plakátky Karlose Mentálního Výmolu nebo se vřele socializovat s mozkovým trustem tvrdého jádra Buzerantů party či jakéhokoliv jiného agresivního hejna vybíječů si frustrací ze zejícího počátku míchy kolem naprosto zbytečných a neméně cerebrálně nadaných čutálistických nebo klecových darmožroutů. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno