Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Román Nathanaela Westa o hollywoodské dekadenci na konci 30. let je brilantním filmovým dílem. Film je hluboce pronikavým a silným vizuálním dílem s téměř nadčasovou vizí. Režisér John Schlesinger (Půlnoční kovboj, Maratónec) bravurně vytvořil sondu do světa platinových blondýnek, kohoutích zápasů, opojení, a ve finále i zničených snů. Po celou dobu film s divákem lavíruje na hranici sexuálního a fyzického nebezpečí, které nakonec propuká v šokujícím vyvrcholení. Film byl nominován na dva Oscary - Burgess Meredith jako Nejlepší herec ve vedlejší roli a Conrad Hall za Nejlepší kameru (1975). (Magic Box)

(více)

Recenze (113)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nezřízená divňácká komedie (jak z pera Lynche / Johna Waterse) se škálou ubohých postav. Viva morální dno, žárlivost a hollywoodský sen, co se rozsype. Chvíli mi to trvalo, postrádal jsem děj a čert aby se vyznal, ale bavilo mě prostředí L.A. třicátých let, pár scén se zaryje a finále je zajímavý hell. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale čakal som úplne niečo iné... Nebol to zlý film, ale nesplnil moje očakávania aj čo sa týka príbehu a tiež samotnej réžie. Jediné pozitívum vidím v hereckých výkonoch. No a možno keby nebol ten záver taký "pritiahnutý za uši", tak by som rozmýšľal aj nad lepším hodnotením, ale keďže mi nesedel, tak je to len priemer. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Z nudného dramatu se vivine něco, kde je mnoho odkazů na velmi hnusné životní situace z okolí Hollywoodu, chlastu, neúctě a mnoho další sviňáren. Donald Sutherland tu stvárňuju podle mě skvělého člověka, který je až tak hodný až si někteří můžou myslet, že je hloupí. Strpí kvůli obdivu mladé fifleny z holywoodu nemožné, ale pak mu prasknou nervy a je schopen "všeho". Když člověka něco štve pěkně dlouho a nervy prasknou, tak je možné opravdu vše. Opravdu jsem chápal Donaldovu roli))) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nebyť záverečnej štvrťhodinky, ani neviem, že sledujem nejakú drámu. Pretože dovtedy sa jedná o neopätovanú lovestory s množstvom postáv - s trochu ohyzdnou a veľmi povrchnou pipkou, jej otcom alkoholikom, zažínajúcim filmovým výtvarníkom, sociálne nevyvinutým podivínom (inak skvelo zahraným Donaldom Sutherlandom) a ešte s mnohými vedľašími postavami, ktoré dotvárajú kolorit dekadentného hollywoodskeho mestečka plného rôznych hochštaplerov. Záver s hromadnou panikou a mrtvými akoby ani nebol súčasťou tohoto filmu. Ruku na srdce, komu padlo dobre, keď Sutherland alias Homer Simpson začal skákať po tej karikatúre dieťaťa (ani neviem, či to bolo dievča alebo chlapec)? Bohužiaľ, tento dlhočižný film je bez jedinej sympatickej postavy a mňa pri tých mnohých zábavách, večierkoch a rôznych výstrelkoch nudil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Schlesinger zaměřující se na drsné příběhy (Maratónec, Půlnoční kovboj) natočil drama, kde hraje hlavní roli Hollywood v těch nejhorších barvách. Film je plný hodně podivných a většinou i vyloženě zlých a ošklivých postav, oplývá hutnou atmosférou a bohužel hodně vlažným tempem vyprávění. Závěr je však neuvěřitelný a zaručí, že divák na to co viděl hned tak nezapomene. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Malcolm McDowell byl osloven, zda si nechce zahrát hlavní roli. (Kulmon)
  • Betty Field byla původně obsazena jako Velká Sestra, ale zemřela před začátkem natáčení a nahradila ji Geraldine Page. (Kulmon)
  • Postava Dicka Powella je ve filmu ztvárněna jeho synem Dickem Powellem Jr. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama