Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Celá první série bavila a ač tím nejsem natolik okouzlen, protože mě příliš nebavil protagonista, tak to má nadstandarní úroveň. Skvělá choreografie akčních scén a relativně funkční a dobře rozfázovanej příběh - kterej jsem však po dvou letech od shlédnutí úplně zapomněl, což taky o něčem vypovídá. Druhá série bavila podle očekávání o něco méně. Opět tam jsou skvěle zpracované akční scény, ale problém je v tom, že jsem nějak nenašel důvod pro to, proč by mě mělo zajímat, co se s jakoukoliv postavou stane. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série v mnoha ohledech náhul jako kráva (terminus technicus), v mnoha ohledech zase nedotažená nelogická blbost. Pojal jsem to jako násilný akční béčko a tak jsem v první polovině první série chrochtal blahem. Když už si člověk říká, že je to hloupý až moc, Evans a spol. přitlápnou plyn a servírují kulervoucí scény, za který by se nestyděl Zátah, kdy jsem nervama nedýchal. V druhé půlce se pak začne rozplétat to, co se zapletlo a už to není úplně ono, pořád to má ale dostatek šťávy, aby to dotáhlo do zdárného konce. Uvidím, jestli si dám sérii druhou, pokud SPOILER.........mi nevrátí Seana, tak končím. První série - lepší tři vystřílený cikánský maringošky. EDIT: Druhá série je neskutečnej výblitek a odpornej macerát té první - viz samostatný komentář. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Ultranásilná gangsterská sága ze současného Londýna s masakrálními akčními scénami, vedle které Ritchieho Gentlemani působí jako Kouzelná školka. Jedna věc je lahodně temný, zamotaný a napínavý příběh s dobrými postavami a herci, ale co to dělá revolučním jsou (nejen na televizi) neskutečně intenzivní, promakané, brutální a krvavé akce - pod seriálem je totiž podepsaný Gareth Evans, rejža obou Raidů. Hned v pilotu se týpek probije hospodou plnou nepřátel vyzbrojený šipkou, co sebere z automatu, a obléhačka baráku v polovině seriálu je čiré inferno. Pěšáci umírají po desítkách, krev stříká jako v upíří sprše, jeden headshot střídá druhý... Měl jsem k tomu natočit reakční video - půlku času bych se tvářil znechuceně a druhou půlku hýkal nadšením. Škoda, že to v půlce poněkud zvolní, a po luxusním předposledním díle který mě učebnicově našponoval na finále, byl ten závěrečný dost rozpačitý. Ale i tak je to jak žánrová, tak televizní událost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Před závorku bych jako řídící argument vytknul, že nemám rád gangsterky, protože mi na nich povětšinou vadí obrovské množství navzájem splývajících a nesymaptických postav (gangsterů a jejich poskoků) a překombinovaný děj, v němž nestíhám držet niť s tím, kdo na koho zrovna šije boudu a kdo koho ojebává. To platí beze zbytku i tady. V první půlce epizod mě to ale ještě bavilo hodně, zvlášť sladká tečka v podobě nějaké šílené akční / brutální scény byla vždy velmi příjemná. Pátá, relativně samostatně stojící epizoda, je úplně nabušené home invasion a jasný vrchol seriálu. Evans se nezapře. Bohužel pro poslední čtyři díly převzal režijní otěže Xavier Gens a imho je to režijně o třídu níž než v případě Evanse a Hardyho, a je to znát. A v důsledku mě Gangs of London právě tehdy přestaly bavit a zajímat. Fanouškům gangsterek to ale jde doporučit bez váhání. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám Gareth Evans po šestileté odmlce od Raidu 2 vrátil ke svým kořenům, tedy k citu pro vytváření nezapomenutelných akčních sekvencí (na jeho počin z roku 2018 jménem Apostle radši zapomenu, to byl přešlap). Plus k tomu přidal i obstojný příběh točící se kolem různých mafiánských rodin v Londýně, který ve výsledku docela zapůsobil. Mrzí mě ale jedna věc, a to, že on sám nezrežíroval všechny díly, ujal se jen pilotu a pak pátého dílu (o tom samotný komentář). A zrovna tyto nabídly tu nejpropacovanější akci po stránce choreografie, již dlouho jsem ve filmu neviděl tak realisticky podanou brutální podívanou (jasně, na Johna Wicka nezapomínám, na druhou stranu Gareth Evans má svůj jedinečný a neokoukaný styl, který je na míle vzdálený od JW a zároveň mě vždy dokáže uhranout). Ostatních dílů se ujali Xavier Gens a Corin Hardy, rozhodně nezklamali, ale k umu Evanse jim něco málo chybí. První polovina vygradovaná nejepičtější adrenalinovou sekvencí na konci pátého dílu rozhodně za plný počet, ke konci řady to malinko ztrácelo dech, ale i tak mě závěr kladně překvapil a rád se podívám na druhou sérii. Za mě dávám 81 % P.S. Evansi, natoč už sakra ten Raid 3, nesmíš to nám fanouškům udělat a vykašlat se na to :D ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Seriál je založen na méně známé stejnojmenné videohře, která vyšla na PSP. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno