Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zajímavá jízda. Něco jako gangsterka z londýnského prostředí by mohla znít všeljak. Jenže když víte, jak to v Londýně vypadá a asi tedy i chodí a máte přehled o nějaké historii, tak víte, že to bude řežba. A ona vlastně byla. Doslova. Ale řežba není vše, bohužel. Seriál nějak trochu kompletuje několik dějových linií, několik rovin a obecně toho má víc než dost. Je mu hodně. A je nutno říct, že v rámci nějakého zpracování to je opravdu kvalita. Některé epizody jsou jednoduše dokonalé. Jenže mnohdy se jednoduše ztratíte. Nevíte kdo, ke komu patří. Jakou má motivaci. Proč dělá ty věci, které dělá. Je toho dost, v čem se dá ztratit a proto se nedá divit, že se ztrácí pořád a pak se ztratí úplně. A tím to končí. A je to škoda. Protože obrovský potenciál, který je nějak zvláštně zahozený pryč. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Ultranásilná gangsterská sága ze současného Londýna s masakrálními akčními scénami, vedle které Ritchieho Gentlemani působí jako Kouzelná školka. Jedna věc je lahodně temný, zamotaný a napínavý příběh s dobrými postavami a herci, ale co to dělá revolučním jsou (nejen na televizi) neskutečně intenzivní, promakané, brutální a krvavé akce - pod seriálem je totiž podepsaný Gareth Evans, rejža obou Raidů. Hned v pilotu se týpek probije hospodou plnou nepřátel vyzbrojený šipkou, co sebere z automatu, a obléhačka baráku v polovině seriálu je čiré inferno. Pěšáci umírají po desítkách, krev stříká jako v upíří sprše, jeden headshot střídá druhý... Měl jsem k tomu natočit reakční video - půlku času bych se tvářil znechuceně a druhou půlku hýkal nadšením. Škoda, že to v půlce poněkud zvolní, a po luxusním předposledním díle který mě učebnicově našponoval na finále, byl ten závěrečný dost rozpačitý. Ale i tak je to jak žánrová, tak televizní událost. ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem 5  hvězd, aole je na hraně a do druhé serie nejdu. Ano, strhující a kvalitní a napínavý seriál jako dlouho ne, ALE.... někde se v tom lehkmém chaosu a ukočírování ztráceli i režiséři, za durhé, ano, byly tam překvapivé zvraty, stejně jako mnoho fádních a očekávaných , budiž, ale co se fakt neuhlídalo je ztvárnění některých (především akčních scén)  - ten útok na dům na pobřeží, to bylo hodně chybné a špatné, proč?? více a více podobných nelogických a špatně zfilmovaných scen nasledovalo. Nechci se dále rozčilovat a přihlížet snaze to jen spirálovitě uměle gradovat..i přesto silně nadprůměrný počin ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejdrsnější a nejbrutálnější gangsterka televizní historie. Gareth Evans nezůstal své pověsti akčního génia nic dlužen a naservíroval nám strhující a naprosto nekompromisní mix mafiánského dramatu, policejního thrilleru a radikálního akčního nářezu. Vrcholem jsou, nepřekvapivě, epizody režírované přímo Evansem (pátý díl je pomalu dokonalost sama). Kdyby se to ke konci dějově trochu nerozsypalo, v podstatě by to nemělo chybu. Uvidíme, s čím přijde druhá série. S01: 90 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moderní Hra o trůny říznutá mnohem větším podílem moderními Peaky Blinders. Asi by mně to normálně nezaujalo (žánr, téma), ale byl kolem toho takový povyk (a navíc PB jsou nejspíš nejlepší seriál současnosti). že jsem ani já neodolal. A dobře jsem udělal. Gangs of London jsou perfektní filmařina, každý díl je naprosto špičkově natočený a i dějově jde o neskutečnou lahůdku s naprosto fantastickou, boží akcí, na kterou se ani ty nejlepší akční filmy ani zdaleka nechytají. Díl 5 je potom pomyslným vrcholem toho všeho, ale ani potom kvalita dolů rozhodně nejde! Drsné, nekompromisní, brutální, ani černý humor nechybí, není to natahované zbytečnostmi ani stopáží, je to prostě řežba, která je dlouhá přesně tak, jak má být. A to, že jsem rád za prodloužení mi napovídá, že tenhle seriál si mně naprosto získal, ačkoliv jsem o to ani trochu nestál. 83%. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)
  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Starostou Londýna byl zvolen Nasir (Parth Thakerar) z Pakistánu. V roce 2016 byl na post starosty v Londýně zvolen Sadiq Khan, který má taktéž pakistánské kořeny. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama