Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (305)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Midnight Sky" v skutočnosti nie je až tak zlým filmom, ako to môže vyzerať. Myslím si, že je tu určitá dávka potenciálu, no neviem si reálne predstaviť ako tento príbeh podať správne. Plus na konci nám ostáva viac otázok ako odpovedí. George Clooney sa ukazuje, že rozumie filmovej réžii, no nemá v sebe dostatočne veľký talent na to, aby vedel povedať príbehy, ktoré potrebujú trošku inú víziu. Môj najväčší problém s filmom je, že mám pocit, že rozpráva dva príbehy. A v jednom momente sa dostávam do jednotlivých udalostí a snažím sa to nasať, no film to preruší buď to flashbackom, alebo sa vráti do druhého príbehu. Je tu niekoľko zvratov, ktoré podľa mňa budete schopní celkom jednoducho predvídať a sledovať, no možno ostanete na konci aj trošku prekvapení. Je tu niekoľko silných scénok, ktoré si rozhodne zapamätám ako napríklad Mayina smrť. Je to vizuálne spracované tak silne, že to ako scénka zanechalo stopu. Dramatické momentky sú spracované tiež celkom dobre, no nedá sa povedať, že by sme už v minulosti niečo podobné nevideli. Film sa snaží pôsobiť komorne, no reálne nevie správne podávať jednotlivé príbehové línie tak, aby sme nechceli, aby sa k jednej z nich vrátil. A výsledne film vyšumí trošku do prázdna. Tie dve hodiny sú veľmi únavné a nemal som pocit, že by ma to vysoko obohatilo. A to napriek tomu, že som si od tohto filmu aj niečo reálne sľuboval. Hodnotenie: C ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pro mě bohužel jeden z nejnudnějších áčkových filmů poslední doby. Nevím, proč se šikovný Clooney rozhodl zahazovat čas s adaptací takto řídké zápletky, a vůbec si nedokážu představit, proč by měl jeho snahu někdo ospravedlňovat. Děj v rámci tří linií by mohl být stlačen do 30 minut a ničemu by se neuškodilo - ani těch hezkých obrázků nebylo vůbec tolik, kolik jsem očekával. Emoce a psychologie na bodu mrazu. A škoda dál mluvit. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Mám Clooneyho filmy, kde sedí na režisérské židli, docela rád, ale tohle se fakt nepovedlo. Je to hrozně utahané, nebojím se říci, že v dlouhých pasážích i nudné a nevynahradí to ani žádné silné momenty či hlubší filozofická myšlenka. No a v neposlední řadě samozřejmě naprosto očividná vykrádačka Interstellaru a Gravitace. Ani ten Desplat to tentokrát nezachránil hudbou, moc mi do toho neseděla. Zklamání a slabé 2 hvězdy, aspoň ten vizuál byl fajn. (Netflix 4k, orig.) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlý. Líbilo se mi to propojení děje na Zemi a ve vesmíru. Všechny postavy byly sympatické, nikomu se smrt vyloženě nepřála. Je tam pár napínavých momentů, u kterých jsem skoro nedýchala a sem tam se objeví i něco dojemného (ano i slzička ukápla). George je v roli skvělý i vizuálně to jako režisér zvládl dobře. Co ale není povedený je scénář, dialogy nejsou nic moc. Pointa je docela předvídatelná, napadlo mě to hned, co se tam objevila Iris. Není to nejhorší sci-fi, za mě je to rozhodně lepší než taková Ad Astra, ale znovu bych se na to asi nepodívala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Více než jako plnohodnotný film to na mě působilo jako epizoda Black Mirror. Super áčkový vizuál a řada zajímavých nápadů, ale jako samostatný film je to podivně neuspořádané tím, jak to nevyrovnaně mixuje dvě naprosto odlišné dějové linie a nedokáže si udržet stabilní tempo. Herecky je to obsazené příjemně a Clooneyho postarší psí kukuč dokáže vyvolat kýžené emoce, ale zato jeho režie je fest nevýrazná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 21. října 2019 do 7. února 2020. (SONY_)
  • Kvůli věrohodnému ztvárnění postavy trpící rakovinou zhubl herec George Clooney 13 kilogramů své váhy. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama