Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (306)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Posledný komentár tohto roka. A zrejme aj predposledný celkovo. Uvidíme čo bude na rok. Zároveň aj hodnotenie s číslom 8.100, polnočné nebo som symbolicky začal pozerať pred polnocou. Aby som to stihol do polnoci. Oplatilo sa, atmosféra výborná takisto napätie. Opäť nechápem tie malé percentá. Na netflix novinku konečne niečo dobré čo malo aj hlavu aj pätu, bez nejakej black či lgbt propagandy. Mám rád takéto sci-fi filmy. Navyše Clooney zahral pskvelo a je fajn ho vidieť po dlhej dobe na scéne. Dabing tiež vydarený. Mal som v pláne to pozerať hneď keď to vyšlo ale nechal som si to až na posledný deň v roku. A dobre som urobil, lebo som to mohol spoločne pozerať s najväčším filmovým a serialovym fanúšikom akeho poznám, ktorý dnes oslavoval meniny. Dobrá nahoda, ale chceli sme pozrieť nejaký film naraz, tak aspoň takto. Ešte si pozriem české komédie, kurvahošigutentag a šťastný nový rok. Pf 2021 všetkým. 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ty mizerné ohlasy souvisí asi hodně s nemalým očekáváním, které diváci do novinky George Clooneyho vkládali. Klimatická katastrofa. Zase jsme to jednou zvorali. Je rok 2049. Mizející svět. Osamělý vědec na pokraji smrti. Nemluvná dívka. Vážně se tvářící ostatní postavy. Odbytá charakteristika členů vesmírné posádky. Cesta za záchranou na sněžném skútru. Zbytečné dialogové scény. Předlouhé mlčenlivé pohledy. Clooneyho tvůrčí tým za kamerou chce vyniknout parádními efekty a tíživou atmosférou. Clooney před kamerou chce vyniknout depresivním pojetím a splnit úkol: varovat ze severního pólu astronauty, kteří se vracejí na Zemi z jednoho z měsíců Jupiteru, že podmínky pro život jsou od jejich odletu jiné. Netflix znovu neměl někoho, kdo by mnohé vystříhal, u něčeho jiného si vydupal změnu, ale hlavně nechal vypilovat dost plytký scénář. Tohle skloubení velkého vesmírného dobrodružství s komorním dramatem oběma týmům před i za kamerou úplně nevyšlo. Pokud po technické stránce něco potěší, tak události ve vesmíru (ztráta členky posádky, která je nucená kvůli poškození lodi k „venkovní“ akci) a rovněž Clooneyho přesun na meteorologickou stanici (se silnějším signálem) s lámajícími se ledy. Jinak je to bída. Včetně emocí i napětí. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Mám Clooneyho filmy, kde sedí na režisérské židli, docela rád, ale tohle se fakt nepovedlo. Je to hrozně utahané, nebojím se říci, že v dlouhých pasážích i nudné a nevynahradí to ani žádné silné momenty či hlubší filozofická myšlenka. No a v neposlední řadě samozřejmě naprosto očividná vykrádačka Interstellaru a Gravitace. Ani ten Desplat to tentokrát nezachránil hudbou, moc mi do toho neseděla. Zklamání a slabé 2 hvězdy, aspoň ten vizuál byl fajn. (Netflix 4k, orig.) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Žasnu nad zdejším hodnocením.. není to na 4*, je to mezi 3-4*, ale tu půl hvězdu přidávám, protože si nemyslím, že si film zaslouží tak nízké hodnocení aka jen 1% nad průměrem. Jasně, hrozně mě štvalo, že člověk celý film tápal, co se sakra té Zemi stalo a co se jí děje a kam všichni lidi zmizeli. Taky rozjezd byl hrozně pomalý, ale tak od půlky to začalo nabírat hodně dobré obrátky a já se od filmu nemohla odtrhnout. A premisa s holčičkou? Přiznám se, že to jsem opravdu nečekala. To, že komunikační velitelka je jeho dcera, to bylo jasné, to člověk pochopil díky tomu, jak se na ni díval, když koumal posádku a pak hned po záběru z jeho minulosti. Ale story s dívenkou nope. Na konci jsem regulérně bulela. P. S. Že to tu všichni připodobňují Gravitaci? Tak to teda nevím.. Gravity byla totální nuda, které bych bez 3D dala odpad, Midnight sky byl oproti tomu pro mě hodně silný zážitek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus veľmi pomalé. Keď som videl tú zimu, prvý ma napadol film Den po té a ten sa mi páčil a priniesol oveľa viac vzruchu. Toto je nielen pomalé, ale aj také tiché, šeptavé dialógy alebo nič, len hudba. Až po 50 minútach prichádza trocha vzruchu, ale na úkor lepšieho obrazu, lebo v tej snehovej metelici skoro nič nevidieť, takže si vychutnávate len peknú kontrabasovú hudobnú vložku. Trocha trápna vložka so spievajúcimi kozmonautmi ma len utvrdila v tom, že Clooney nikdy nebude môj obľúbený režisér. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli věrohodnému ztvárnění postavy trpící rakovinou zhubl herec George Clooney 13 kilogramů své váhy. (Kuzmik)
  • Herečka Felicity Jones před natáčením otěhotněla, a tak byla její postava rovněž v jiném stavu. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama