Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, surové a nepříjemné drama s několika nepříjemnými scénami, ale také občas až mrtvolně pomalým tempem, které hlavně z počátku dokáže lehce ubít. Na druhou stranu i přes trochu štědřejší stopáž se daří atmosféru šponovat a diváka vtahovat, za což kromě jiného muže i vynikající casting dětských tváří, jímž se skvěle daří prodávat paranormální naturálnost. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Na ospalém Norském předměstí se během letních prázdnin spřátelí parta malých dětí, postupně zjišťují že mají podivné zvláštní schopnosti a začnou přemýšlet jak se svými novými dovednostmi naloží, jejich následné jednání však povede k tragickým událostem. Tento film se zabývá autismem, psychopatií v raném věku a bezdůvodnou dětskou krutostí, scéna se střepem v botě se mi vryla hluboko do paměti. Určitě vychválím herecké výkony všech děťí, skvělou atmosféru a originální příběh, jediné co mi vadilo byla přepálená stopáž. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Seversky strohá, lehce artová, pomalá, nepodbízivá a extrémně nekomerční variace na X-Meny. S tím rozdílem, že v rolích "mutantů" tu neexhibují vystajlovaní týnejdžři nebo herecké celebritní primadony, ale děti, které jsou naprosto přirozené a neuvěřitelně uvěřitelné. A taky s tím rozdílem, že tyhle "X-Kids" spolu bojují opravdu na život a na smrt a jejich "hry" jsou smrtelně vážné a nebezpečné. Nebýt toho, že mě neradostný děj uvedl do mírné deprese a nádavkem mě ještě notně znechutila ošklivost a multirasovost norského maloměstského sídliště, dal bych asi pátou. ()

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád horory, mám hodně rád thrillery a drama nejsou špatné ale tohle je velmi špatná kombinace. Tenhle horor je prostě hodně špatný... Je strašně moc zdlouhavý a tak moc nudný. Nechápu kdo tento horor dělal, hádám že člověk který dělal samé drama a o hororech vý úplný hovno. Pokud se tento film někomu líbil tak ať se mu líbí, já mám prostě jiný názor na tuhle pro mě sračku. Příběh je docela zábavbý, ale fakt hodně zdlouhavý, postavy jsou nesympatické, hudba je docela ok, atmosféru tento film má docela dost slabou, napětí je zde jenom jednou, lokace jsou docela zajímavé a kamera filmu je docela povedená. No pro mě fakt sklamání protože když jsem viděl to hodnocení 65% tak sem si říkal že to bude nejmíň docela kvalitní horor a dostanu úplnou sračku která se pro mě stala jako jeden z nejhorších filmů které jsen kdy viděl. No za mě 0,5/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty s mámou byste něco takového nikdy neudělali, že ne?“ - „Neudělali! Ido, samozřejmě, že ne! Neměla bys tak přemýšlet. Samozřejmě bychom ti nikdy neublížili. Víš…její matka byla nemocná, měla…bludy v hlavě.“ Jenže proti bludům v hlavě se těžko brání, když vám je tam někdo nečekaně nastrčí…Režisér Eskil Vogt mě zaujal už svou prvotinou Slepá. Od Neviňátek jsem tedy čekal podobně neotřelou podívanou. A dostal ji. Není to přímo horor, ale to znepokojení diváka, kam až dítka (především tedy Ben) mohou zajít, narůstá. Už zhruba po hodině film navíc postoupí na novou úroveň zla (soused), která ale snímek posune někam, kde předtím nebyl, i co do pravidel samotného fikčního světa. Vůbec to fungování schopností dětí v tomto dílku občas hapruje, což je škoda. Kapitola sama o sobě je pak závěrečný epický (ne)souboj, který ale má cosi do sobě přesně v téhle podobě (s reakcemi ostatních dětí). Celkově ovšem tenhle film díky místy mrazivé atmosféře a dost zajímavému pojetí nemám sílu strčit do průměru, takže dám ještě slabší 4*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama