Reklama

Reklama

Skutočný príbeh skupinky detí a dospievajúcich, ktorí prežili koncentračné tábory a väčšinou boli jedinými členmi svojich rodín, ktorí prežili holokaust. V internátnej škole na brehu jazera Windermere sa snažia zotaviť a prekonať svoje traumy, aby mohli začať nový život v novej krajine. Je to pre nich veľmi ťažké, no zdroj sily napokon nájdu v pevných priateľstvách, ktoré im aspoň čiastočne nahrádzajú rodiny, o ktoré prišli. (RTVS)

(více)

Recenze (22)

wege 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nějaký film o válce tak zasáhl, jako toto. A ano, nebylo to válce, ale pouze o jejích dopadech. Bylo to silné, bylo to velmi poučné. Moc by mě zajímalo, jestli ta scéna na ulici s místními kluky se fakt stala. Pokud ano, tak klobouk dolů. Protože to bylo neskutečné, ta atmosféra, ta morální převaha a poučnost byla fakt prvotřídní. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na holokaust  1)  zase z jiného úhlu._____ 2)  Film vnímám jako svého druhu hraný dokument. To ale není špatně, z mého pohledu je to spíš plus._____ 3)  Výstižný koment: Morholt*****.                       .                      .                     .                         .                .                                                      . ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený film, kdy si alespoň každý z nás uvědomí, že po válce to vše nekončí, ale problémy přetrvávají dál, které musela naše společnost vyřešit. Dokud jsem film neviděl, nedokázal jsem si představit (což asi nikdo z nás), čím si děti musely projít, a jaké následky to na nich zanechalo. Ať už jsou to běžné návyky, stolování, spaní, strach ze psů apod. Někdy to bylo i bolestivé sledovat, kdy by člověk nad dětmi zlomil hůl, protože jsou na první pohled nezařaditelné do běžné společnosti. Dokážu si představit, že by film šel ještě hlouběji a právě zkoumal psychiku jednotlivých dětí, za to ostatně strhávám jednu hvězdu. Jsem ale ve finále rád, že se těmto lidem podařilo zlomit to prokletí a naopak někteří z nich byli následně v životě velice úspěšní. ()

viap 

všechny recenze uživatele

Príbeh podľa skutočných udalostiach o poľských židovských deťoch, ktoré prežili holokaust, stratili rodiny a boli privezené do Veľkej Británie po druhej svetovej vojne. V tábore sa pomalí adaptujú na slobodný život a vyrovnávajú sa s traumami z koncentračných táboroch Film dodáva ďalší zaujímavý a malo diskutovaný pohľad na holokaust ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Windermere Children popisuje méně známou kapitolu z konce Druhé světové války, která se bez obav může opřít o silný příběh, svižný scénář či o výběr herců. Tento počin nezakalenou optikou ukazuje, že po osvobození koncentračních táborů bylo hodně prázdných a zničených dětských duší, pro něž bylo vážně těžké se naučit znovu důvěřovat a radovat ze života. Samostatnou kapitolou je pak finále, které utahuje šrouby emocí až na doraz, přičemž je ale zároveň i nespoutanou oslavou života a požehnaného stáří. Pokud tedy hledáte snímek z Druhé světové války, který není "jenom" o důležitých bitvách, The Windermere Children režiséra Michaela Samuelse je přesně tím pravým. Skvělá práce! „Unlike carpets madam, children are not improved by beating.“ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Hoci sa film odohráva v Lake District (Anglicko), produkcia bola v skutočnosti natočená na miestach po celom Severnom Írsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama